MY KTEO

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Στα αζήτητα η «Ελληνικά Σωληνουργεία» της Μηχανικής στη Γλύφα Δροσιάς


Χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον έγινε στις 30 Μαρτίου ο πλειστηριασμός για τα απομεινάρια της εταιρείας Ελληνικά Σωληνουργεία Α.Ε., με επισπεύδουσα της doValue και τιμή εκκίνησης 6,88 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από την οικογένεια Τσαούσογλου, αλλά το 1994 πέρασε στα χέρια της, κραταιάς τότε, Μηχανικής του Πρ. Εμφιετζόγλου, ενώ η λειτουργία της σταμάτησε το 2014. Η κατάσχεση έγινε για 500.000 ευρώ στις 29 Ιουλίου 2021 και το ακίνητο κουβαλάει προσημειώσεις και υποθήκες υπέρ τραπεζών και άλλων φορέων για ποσά συνολικού ύψους 20,52 εκατ. ευρώ, καθώς και επτά αναγκαστικές κατασχέσεις.

Πρόκειται για μια έκταση 450 στρεμμάτων περίπου στη θέση «Γλύφα» Δροσιάς κοντά στη Χαλκίδα που περιλαμβάνει και δασικά τμήματα. Εντός της έκτασης υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν ανεγερθεί τμηματικά από το 1966 έως το 1983, οι οποίες είναι εγκαταλελειμμένες επί σειρά ετών.

Σημειώνεται ότι στις 21 Μαρτίου και μετά από προσφυγή της εταιρείας το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας διέταξε να περιληφθεί ρητή μνεία στην έκθεση πλειστηριασμού ότι στα κατασχεθέντα ακίνητα δεν περιλαμβάνονται τα μηχανήματα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός εντός αυτών.