MY KTEO

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Την εναντίωσή του στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύμη και του καταστήματος πώλησης Δ.Ε.Η στη πόλη του Αλιβερίου εξέφρασε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου


Αναλαμβάνει δράση το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου και με δυο διαφορετικά ψηφίσματα θα προσπαθήσει να αποτρέψει το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύμη και του καταστήματος πώλησης  Δ.Ε.Η στη πόλη του Αλιβερίου. 

Πιο συγκεκριμένα για το σχέδιο της Τράπεζας να κλείσει καταστήματα και προσωπικό μίλησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου. Έκανε γνωστό  ότι είχε συνάντηση με τη διεύθυνση του υποκαταστήματος κατά την οποία επεσήμανε την αναγκαιότητα λειτουργίας του υποκαταστήματος, αφού εξυπηρετεί εκτός από την ευρύτερη περιοχή της Κύμης και την Σκύρο. Σημείωσε ότι στην Τράπεζα Πειραιώς είναι η μισθοδοσία του Νοσοκομείου Κύμης και μέρος της μισθοδοσίας της Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου και ανέδειξε και το θέμα και των εργαζομένων, αφού το μέλλον τους θα είναι αβέβαιο. «Μια τέτοια απόφαση είναι άδικη για την περιοχή» είπε ο αντιδήμαρχος και πρότεινε την σύνταξη ψηφίσματος και την άμεση αποστολή του στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι εξ όσων γνωρίζει δεν έχουν μπει ακόμα οι υπογραφές και ότι η Διοίκηση περιμένει και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Να ρίξουμε τουφεκιά και ότι κάνουμε» είπε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς που όπως εξήγησε θεωρεί επιδερμική την αντίδραση της δημοτικής αρχής και πρότεινε το ψήφισμα αυτό να μην σταλεί, αλλά να το πάει ο ίδιος ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς με  αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ένταση επικράτησε όταν ο Αλέξανδρος Θεοδώρου, που συμφώνησε με την πρόταση του κ. Θωμά, αντέδρασε θεωρώντας ότι ο πρώην Δήμαρχος υποτιμά την προσπάθεια του ίδιου και υποστήριξε ότι έχει εμμονή μαζί του.

Τόσο με την σύνταξη ψηφίσματος, όσο και με την συνάντηση με τη Διοίκηση της Τράπεζας συμφώνησαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Δήμος για όλους» Αλεξάνδρα Θαλασσινού και «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Κέκης και πρότειναν ότι αν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, τότε γίνει δυναμική κινητοποίηση από το Δήμο.

Η απόφαση για την σύνταξη του ψηφίσματος ήταν ομόφωνη, όπως ομόφωνη ήταν και η απόφαση για σύνταξη ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ για την απόφασή της να κλείσει το κατάστημα πώλησης  στη πόλη του Αλιβερίου. 

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαστροκώστας τόνισε ότι μεταξύ άλλων ότι είναι αδιανόητο να κλείσει το κατάστημα πώλησης του Αλιβερίου, μια τεράστια περιοχή και πληθυσμιακά η μεγαλύτερη μετά τη Χαλκίδα. Αφού πρόκειται για το πρώτο ενεργειακό Κέντρο που κατασκευάστηκε από την ΔΕΗ στην Ελλάδα, την δεκαετία 1950 και εξακολουθεί να παραμένει ενεργό ενώ εξυπηρετεί και τα αιολικά πάρκα της ευρύτερης περιοχής, με την μεταφορά του παραγόμενου ρεύματος προς το κέντρο της χώρας (δείτε εδώ αναλυτικά την εισήγηση του Νίκου Μαστροκώστα).

Ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό λόγο για πολιτικό θέμα, αφού η απόφαση ήταν του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Γεώργιου Στάσση και όχι του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρότεινε τη σύνταξη ψηφίσματος με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητά να παραμείνει ανοιχτό το κατάστημα πώλησης και να προστεθεί στα 25 τμήματα του κλάδου Αττικής, όπου ανήκουν τα καταστήματα και της Εύβοιας.

Την εισήγηση του Νίκου Μαστροκώστα επικρότησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, οι επικεφαλής της οποίας έκαναν λόγο για συνεχή υποβάθμιση του Δήμου και ζήτησαν επίσης δυναμική κινητοποίηση αν δεν εισακουστεί το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου.