MY KTEO

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

«Λυγίζουν» οι καταναλωτές από τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος


Διστακτικά ανοίγουν πλέον τους λογαριασμούς οι πολίτες καθώς η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει χτυπήσει «κόκκινο», με τους περισσότερους καταναλωτές να αναφέρουν ότι είτε αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, είτε τα βγάζουν πέρα με δυσκολία.

Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι ο λογαριασμός του ρεύματος ήρθε αυξημένος σε σχέση με τον προηγούμενο, αλλά και σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

«Το πολύ πολύ ερχόταν 120 ευρώ και τώρα, μαζί και με την έκπτωση, ήρθε 644 ευρώ» λέει στο CNN Greece ένας πολίτης.

«Με σύνταξη 600 ευρώ, πώς να πληρώσουν 800 ευρώ λογαριασμό;» αναρωτιέται μια καταναλώτρια, προσθέτοντας: «Ηλικιωμένοι άνθρωποι, πώς έκαψαν τόσο ρεύμα;».

Οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά ή να πραγματοποιήσουν κάποιον διακανονισμό, πράγμα το οποίο όμως δεν λύνει το πρόβλημα, αφού τα χρέη συσσωρεύονται και η αδυναμία αποπληρωμής παραμένει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, ο οποίος μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ, «από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 εντολές διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, από όλους τους παρόχους γιατί και η ΔΕΗ είναι πλέον ιδιώτης, κι έχουμε ήδη εκτελέσει περίπου το 25%», ανέφερε, ενώ σημείωσε ακόμη ότι στην πλειονότητά τους οι διακοπές ηλεκτροδότησης αφορούν νοικοκυριά.

Όπως υπογράμμισε, ότι για να γίνει επανασύνδεση πρέπει να υπογραφεί νέο συμβόλαιο με πολύ μεγαλύτερη εγγύηση. Τα «κλειστά συμβόλαια» για δύο χρόνια, σήμερα ξεκινάνε από 0,22 ευρώ ανά κιλοβατώρα και φθάνουν τα 0,26 ευρώ ανά κιλοβατώρα, τόνισε. Ανέφερε δε, ότι η επιδότηση είναι μόνο για 1.200 κιλοβατώρες ή για 300 κιλοβατώρες το μήνα. Από εκεί και πάνω η τιμή είναι πολύ υψηλότερη, εξήγησε.


 cnn.gr