MY KTEO

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας ΚΚΕ: Η απαράδεκτη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας είναι μια τραγική απόδειξη της «στήριξης» του λαού της Βόρειας Εύβοιας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Μαρία Ραχιώτη και Γιώργο Μπαλαμούτη στελέχη του ΚΚΕ και εκλεγμένους με την Λαϊκή συσπείρωση στο Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο Ιστιαίας 

αντίστοιχα, επισκέφθηκαν σήμερα το Κ.Υ. Ιστιαίας το οποίο πλημμύρισε χθες Κυριακή, έπειτα από ολιγόωρη χαμηλής έντασης βροχόπτωση.





Η αντιπροσωπεία επιβεβαίωσε μια τραγική κατάσταση στο κέντρο υγείας. Το κτίριο είναι γεμάτο διάσπαρτους κουβάδες για τη συλλογή των νερών που τρέχουν από την στέγη. Με πρωτοβουλία των εργαζομένων, έγινε κατορθωτό να σωθούν μηχανήματα και εξοπλισμός του μικροβιολογικού εργαστηρίου, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα το ταβάνι έσταζε σχεδόν παντού. Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν με τη Διευθύντρια του κέντρου υγείας κ. Τατιάνα Μορόζοβα επιβεβαιώθηκε ότι αυτά τα φαινόμενα ήταν αναμενόμενα, καθώς αντίστοιχα φαινόμενα αν και μικρότερης έκτασης, συμβαίνουν σε κάθε βροχή λόγω της κακής κατάστασης των υποδομών του κέντρου υγείας. Παρά το γεγονός ότι έχει εγκριθεί έργο αποκατάστασης των υποδομών, αυτό πρέπει να επιταχυνθεί.

Κατά την περιοδεία στο Κέντρο Υγείας μεταφέρθηκε στην διεύθυνση και στους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας, ότι το ΚΚΕ με όλες τους τις δυνάμεις και μέσω των εκλεγμένων του στην τοπική διοίκηση θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να αναδειχθούν αυτά τα προβλήματα, να διεκδικηθούν λύσεις αποκατάστασης άμεσα καθώς είναι ανεπίτρεπτο σήμερα η μοναδική δομή υγείας στη Βόρεια Εύβοια να βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση. Τα φαινόμενα αυτά είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια καθώς ακόμα και μέσω πανδημίας ο κρατικός προϋπολογισμός ήταν μειωμένος για τις δαπάνες τις υγείας, παρά τους πανηγυρισμούς και τις υποσχέσεις κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναμονή. Από εξαγγελίες και υποσχέσεις έχει πικρή πείρα ο λαός της Βόρειας Εύβοιας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μονάδα τεχνητού νεφρού έχει εγκαινιαστεί πάνω από δυο φορές τα προηγούμενα χρόνια και ακόμα μονάδα νεφρού δεν λειτουργεί. Τα γεγονότα αυτά θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα!

Καλούμε το λαό της περιοχής να μην συμβιβαστεί με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Να οργανώσει τον αγώνα του για την ενίσχυση και αναβάθμιση  του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, της μόνης δομής υγείας που υπάρχει σε μια περιοχή που το πλησιέστερο νοσοκομείο είναι πάνω από 2 ώρες μακριά και αυτό όταν δεν αποκλειόμαστε από κάποια κακοκαιρία. Δικαιούμαστε και έχουμε ανάγκη σήμερα  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με επαρκείς υποδομές και προσωπικό ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες του λαού της περιοχής. Το ΚΚΕ όπως έχει αποδείξει με τη δράση του, θα πρωτοστατήσει σε αυτόν τον αγώνα διαθέτοντας όλες του τις δυνάμεις.