MY KTEO

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα είναι η ευκαιρία…


Επέστρεψαν οι σύνεδροι από την Εύβοια από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με αναρτήσεις τους στα social media, θριαμβολογούν για τα αποτελέσματά του και κάνουν λόγο για επερχόμενη προοδευτική αλλαγή στην πολιτική σκηνή του τόπου. 

Πως θα έρθει όμως αυτή η προοδευτική αλλαγή αν πρώτα το ίδιο το κόμμα και τα στελέχη του δεν αποτινάξουν από πάνω τους τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα του 3%; Το πολυπόθητο άνοιγμα στην κοινωνία δεν έρχεται με εσωστρέφεια. Αυτό έγινε σαφές στο Συνέδριο, όπου επικράτησε η θέση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κ.Ε. από τη βάση. Αυτό θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα στελέχη του κόμματος στην Εύβοια και «να μην πυροβολήσουν τα πόδια τους»…  Είναι ευκαιρία τώρα να προσελκύσουν νέα μέλη και να αυξήσουν τη δυναμική του κόμματος στην Εύβοια.

Εξάλλου, οι συγκυρίες του 2015 δεν υφίστανται πλέον, μετά και από τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να στηρίζονται στην απογοήτευση του κόσμου μπροστά στις εθνικές κάλπες από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώς ή κακώς, είναι πλέον ένα κόμμα εξουσίας και αν θέλει να παραμείνει έτσι πρέπει να παίξει με αυτούς τους κανόνες. Εκτός αν κάποιοι και εξ Ευβοίας, επιθυμούν να επιστρέψει στα προ δεκαετίας ποσοστά του…