MY KTEO

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Επιδότηση στα καύσιμα: Νέες πληροφορίες για τον τρόπο χορήγησης


Όπως προέκυψε από την χθεσινή δήλωση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Αριστοτελίας  Πελώνη στο Πρώτο Πρόγραμμα, μετά το Πάσχα θα ανοίξει και επισήμως η πλατφόρμα για τη χορήγηση επιδότησης καυσίμων.

Την  Τρίτη του Πάσχα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει η εκταμίευση της ενίσχυσης που θα δοθεί για τα καύσιμα (60 λίτρα ανά μήνα) και θα αφορά 3 εκατ. δικαιούχους με οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ, τόνισε με έμφαση η κ. Πελώνη.  Στην συνέχεια ρωτήθηκε πώς θα δοθεί η επιδότηση για τα καύσιμα. ” Θα το δούμε Πρακτικά. Υπάρχει δυνατότητα κάρτας ή και μέσω τραπέζης θα διευκρινιστούν αυτά. Θυμίζω ότι αφορά επιδότηση 22 σεντ ανά λίτρο για την Ηπειρωτική Ελλάδα και 28 σεντ για την νησιωτική” τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι για την επιδότηση καυσίμων είναι κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση της επιδότησης  είναι να έχουν στην κατοχή τους όχημα, μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο κατά πλήρη κυριότητα συγκυριότητα ή leasing το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει οφειλές για τέλη κυκλοφορίας.

Α. Με κωδικούς Taxisnet
-Με το που ανοίξει η σχετική πλατφόρμα στο gov.gr, οι δικαιούχοι αφού αυθεντικοποιήσουν τα στοιχεία τους με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet στη συνέχεια θα εισέλθουν στην εφαρμογή και θα χρειαστούν τα παρακάτω στοιχεία:
  • Διεύθυνση e-mail
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμός προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού
-Μετά θα πρέπει να επιλέξουν:
  • είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν,
  • είτε την πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό
-Και τέλος θα πρέπει να εξαργυρώσουν την επιδότηση σε πρατήριο βενζίνης.

Β. Χωρίς αίτηση στο gov.gr
Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει αίτηση για την επιδότηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Καύσιμα: Η κάρτα και τα επιπλέον 5 ευρώ
Όσοι επιλέξουν να λάβουν τη επιδότηση για καύσιμα μέσω ψηφιακής κάρτας θα έχουν μεν επιπλέον 5 ευρώ, ωστόσο, θα έχουν και ημερομηνία λήξης χρήσης του κουπονιού μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.


enikos.gr