MY KTEO

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

«Βάζει τα γιορτινά του» ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής – Σοφία Κόλλια Βότση: «Είναι άκρως σημαντικό να κρατάμε ζωντανά τα έθιμα μας»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου πιστός στην παράδοση, τιμά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, προστάτιδας των εμπόρων στο Εξωκλήσι της στου Κουτρουλάρου. Την Παρασκευή 29 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα στο Αλιβέρι θα παραμείνουν κλειστά όλη τη μέρα, αφού η μέρα αυτή έχει οριστεί ως επίσημη αργία για τον Εμπορικό Κόσμο του Αλιβερίου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

«Είναι άκρως σημαντικό για τον τόπο μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και εμάς τους ίδιους να κρατάμε ζωντανά τα έθιμα μας. Ευχόμαστε η χάρη της Ζωοδόχου Πηγής να ευλογήσει με το θαυματουργό ύδωρ της τον όμορφο τόπο μας, κάνοντας πάλι το χαμόγελο της ελπίδας να ανθίσει στα χείλη μας» δήλωσε σχετικά η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου Σοφία Κόλλια Βότση.

Εδώ να σημειωθεί ότι μετά τον εκκλησιασμό ο Σύλλογος θα προσφέρει άρτους, γλυκίσματα, νερά, αναψυκτικά, κρασί, τυρί και σαλάτες. Ενώ στο χώρο θα πωλούνται σουβλάκια, κοντοσούβλι, λουκάνικα, μπύρες κ.α. Κι όλα αυτά συνοδεία μουσικής και χορού.