MY KTEO

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Ώρα πληρωμών επιδόματος θέρμανσης και άλλων παροχών – Τι θα καταβληθεί στο τέλος του μήνα


Ώρα πληρωμών για όσους εξασφάλισαν με την υποβολή της σχετικής αίτησης το επίδομα θέρμανσης: Μία ακόμη «φουρνιά» δικαιούχων θα δουν στο τέλος του μήνα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα ποσά που τους αναλογούν. Την ίδια ημέρα όμως, δηλαδή 29 Απριλίου,  θα γίνουν και τακτικές πληρωμές επιδομάτων –όπως τα προνοιακά- και άλλων παροχών όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Είχαν προηγηθεί οι έκτακτες ενισχύσεις την Μ. Εβδομάδα.

Εξόφληση του επιδόματος θέρμανσης για όσους εκμεταλλεύτηκαν την προθεσμία που είχε δοθεί ως «δεύτερη ευκαιρία» και έληξε στις 15 Φεβρουαρίου: Ως τότε εκείνοι που δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση τον περασμένο Δεκέμβριο και έχασαν το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2021-‘22, είχαν την ευκαιρία να το διεκδικήσουν και φυσικά εφόσον θεωρήθηκαν δικαιούχοι θα το εισπράξουν!

 

Ποιοι παίρνουν επίδομα θέρμανσης τώρα και ποιοι τον Ιούνιο!

Πότε λοιπόν είναι ο νέος γύρος καταβολής των επιδομάτων θέρμανσης; Οι πληρωμές του επιδόματος γίνονται σε δόσεις αναλόγως του πότε θα καταχωριστούν τα τιμολόγια.

 

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

 

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022.