MY KTEO

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Χαλκίδα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Νυχτερινός Αγώνας «EVRIPOSNIGHTRUN 22»

 


Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 1200 πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο 1ος Νυχτερινός Αγώνας «EVRIPOSNIGHTRUN 22» στη Χαλκίδα, που διοργάνωσε ο ΔΟΑΠΠΕΧ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και τον Σύλλογο Δρομέων Εύβοιας. Μετά από δύο χρόνια δύσκολα, λόγω κορωνοϊού, χρόνια ο Μαραθώνιος επέστρεψε στη Χαλκίδα, με μια διαφορά. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε όχι κάτω από τον ήλιο, αλλά κάτω από τον έναστρο ευβοϊκό ουρανό. 

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος στο σημείο εκκίνησης, στην οδό Τζιαρντίνι στον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι συμμετέχοντες από 30 συλλόγους, 20 ομάδες, αλλά και απλοί πολίτες όλων των ηλικιών, καθώς και οι 90 και πλέον εθελοντές, ήταν στη θέση τους και περίμεναν τον ήχο από το πιστόλι για να ξεκινήσουν οι τέσσερις παραθαλάσσιες διαδρομές. 

Πρώτα στο σημείο εκκίνησης έλαβαν θέση τα αγόρια-μαθητές δημοτικού και ακολούθησαν τα κορίτσια της ίδιας ηλικίας και αμέσως μετά οι μαθητές γυμνασίου, που έτρεξαν στην διαδρομή του ενός χλμ. Αμέσως μετά ξεκίνησε ο Αγώνας Δρόμου 5,5χλμ. ανδρών-γυναικών και ο Αγώνας 11 χλμ. quartermarathon ανδρών – γυναικών. Ενώ ξεχωριστή συμμετοχή ήταν εκείνη των παιδιών του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Χαλκίδας «Φοίνικα».

Το ενδιαφέρον αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο σημείο τερματισμού στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου, όπου περίμεναν τους αθλητές οι θεατές του αγώνα με ένα ζεστό χειροκρότημα ως ελάχιστο δείγμα επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Παρόντες, μεταξύ άλλων οι αντιπεριφερειάρχες Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και Παιδείας Κώστας Γαλάνης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας σε θέματα αθλητισμού Ηλίας Μπουρμάς, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πάνος και Γιάννης Μπάκας, η πρόεδρος της ΔΑΕΠΕΧ και εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα ΑμεΑ Βασιλική Κόντου και η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων Ευαγγελία Παλαιολόγου.

Ο 1ος Νυχτερινός Αγώνας «EVRIPOSNIGHTRUN 22» ολοκληρώθηκε με την απονομή των μεταλλίων. Πέραν όμως του αθλητικού χαρακτήρα του «EVRIPOSNIGHTRUN22» μετά την εκκίνηση αλλά και μετά το πέρας του αγώνα έλαβαν χώρα εκδηλώσεις για την διασκέδαση τόσο των αθλητών όσο και του κόσμου που έδωσε το «παρών». Τα χορευτικά τμήματα του  Συλλόγου Δάσκαλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ξηρόβρυσης και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου, καθώς και το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στη διοργάνωση ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συναυλία των BOCA NEGRO.