MY KTEO

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Εκδήλωση μνήμης για την εκτέλεση των 110 ελλήνων αναπήρων στρατιωτών


Ο Σύλλογος  «ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και την προστασία Μνημείων του τόπου μας διοργανώνει την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και ώρα 10π.μ. τη τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης και Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο της Ριτσώνας προς τιμή της Εκτέλεσης των 110 Αναπήρων Ελλήνων Στρατιωτών από τους Γερμανούς στις 16-05-1944.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, εδώ και τρία χρόνια περίπου, συμπεριλαμβάνονται η φροντίδα του εγκαταλελειμμένου μνημείου, με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη των 110 εκτελεσθέντων Ελλήνων στρατιωτών, να ενισχυθεί το κίνημα ΑΜΕΑ στην περιοχή μας, όπως και η ανάδειξη - προστασία του συγκεκριμένου μνημείου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

         Σύντομη ομιλία του προέδρου ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ

         Επιμνημόσυνη δέηση & Κατάθεση  στεφάνων

         Ενημέρωση για τα έργα ΑΣΠΗΕ στην περιοχή και για την επικείμενη απειλή των αρχαιοτήτων και του φυσικού περιβάλλοντος από τον ΣΙΔΕΡΙΤΗ.

         Σύντομη πεζοπορία μίας ώρας(εύκολη) προς το Αρχαίο Διατείχισμα και τα εκεί ταμπούρια (ομάδα Β).

         Πεζοπορία 2,5- 3 ωρών (μέτρια) πλάι στο αρχαίο Διατείχισμα και έως την κορυφή της Γαλατσίδας. Ιστορικές πληροφορίες για τα αρχαία τείχη και για την περιοχή γενικότερα(ομάδα Α).

Επίσης την Κυριακή 15 Μαίου 2022 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Θεατράκι «Κωτσόπουλου» θα δοθεί ομιλία  με θέμα: “Στη Μνήμη των 110 Εκτελεσθέντων Αναπήρων Στρατιωτών-Ριτσώνα Μάιος 1944” με ομιλητή τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη. Η είσοδος είναι ελεύθερη προς το κοινό τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.