MY KTEO

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα μας εκπροσωπήσει στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision


Στις 15.20 η Αμάντα Γεωργιάδη ανέβηκε στη σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας, για την πρώτη της πρόβα με το “Die Together”, το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 15η θέση στον πρώτο ημιτελικό. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η νεαρή καλλιτέχνιδα δε θα συνοδεύεται από χορευτές, αλλά θα είναι μόνη της.

Δες παρακάτω φωτογραφίες από την πρώτη πρόβα της Αμάντας Γεωργιάδη, όπως δημοσιεύτηκαν στον επίσημο ιστότοπο της Eurovision:



Ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής είχε δηλώσει: «Υπάρχει ένα κρυφό στοιχείο στο ‘‘Die Together’’ που με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, πέρα από την ιστορία της απόλυτης αγάπης που διηγείται. Το γεγονός ότι αναδεικνύει πως συχνά οι παύσεις στην ομιλία μας είναι πιο εκκωφαντικές από τον ήχο της φωνής μας.

Ζήτησα από την Αμάντα να ερμηνεύσει το κομμάτι σαν η ιστορία που διηγείται να έχει συμβεί ένα χρόνο πριν. Το σκηνικό αποτύπωμα του τραγουδιού θα οριστεί από τρεις λέξεις: Τη μοναξιά, την έλλειψη που νιώθεις μετά από έναν χωρισμό και τη φθορά που τελικά αμβλύνεται από το χρόνο. Και όλα αυτά, βέβαια, θα καταλήγουν σ’ ένα υπέροχο φως.

Για να αποτυπωθούν στη σκηνή όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν προηγμένης τεχνολογίας LED κι ένα αντικείμενο, το οποίο, σύμφωνα με την προσωπική μου καλλιτεχνική εμπειρία, γειώνει τη σωματική ενέργεια».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ενδυματολογική επιλογή της  Αμάντας Γεωργιάδη είναι δια χειρός της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.



Πηγή φωτογραφιών: EBU / NATHAN REINDS, eurovision.tv

tlife.gr