MY KTEO

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Ομαδική αγωγή από 1.600 καταναλωτές για τη ρήτρα αναπροσαρμογής


Σε συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ, σχετικά με την υπόθεση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, προχωρά η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με την συλλογική αγωγή και εξήγησε ότι αίτημα τους είναι «η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής και η επιστροφή των αντίστοιχων ποσών που κατέβαλαν οι καταναλωτές».

«Η συμμετοχή των πολιτών είναι αρκετά μεγάλη οι αγωγές οι οποίες έχουν εγγραφεί υπερβαίνουν τις 1.600 ενώ τα email που έχουμε λάβει είναι περισσότερα από 5.000. Θα ακολουθήσουν και άλλες συμμετοχές. Ο κόσμος δεν σταματά να επικοινωνεί», είπε ο κ. Λεχουρίτης.

«Ό,τι κέρδισαν, κέρδισαν πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Εμείς, δεν θα αφήσουμε κανένα καταναλωτή απροστάτευτο. Οι εγγραφές στη συλλογική αγωγή θα συνεχίσουν και μετά την κατάθεσή της», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ εξηγώντας ότι ο στόχος τους είναι «να προστατευθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές».

«Όσοι συμμετέχουν θα έχουν το προνόμιο να πάρουν πίσω τα χρήματα της ρήτρας αναπροσαρμογής», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Λεχουρίτης ανέφερε ότι «θα κατατεθεί και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία οι πάροχοι δεν θα μπορούν να χρεώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογή και δεν θα έχει κανείς το δικαίωμα να κατεβάσει τον διακόπτη».


Newsbomb.gr