MY KTEO

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Σήμερα στις 18.00 στη Βουλή η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Μίλτου Χατζηγιαννάκη για το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών εκλογών


Στη Βουλή συζητείται σήμερα το απόγευμα στις 18.00 η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτου Χατζηγιαννάκη για το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε να γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2024.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονη παραφιλολογία, σύμφωνα με την οποία συζητείται το ενδεχόμενο χρονικής μετάθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ των δημοτικών και μαζί και των περιφερειακών εκλογών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Οκτώβριο του 2023. Επειδή τα εν λόγω σενάρια μιας τέτοιας ακραία αντιθεσμικής και αντιδημοκρατικής εκτροπής συνεχίζουν να υφίστανται και έχουν φτάσει να αποτελούν ανοικτά αντικείμενο συζήτησης στις συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ, επειδή η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι μεγάλη και επειδή η ηγεσία του υπ. Εσωτερικών συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά, ο αναπλ. τομεάρχης και αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιμένει σήμερα από το βήμα της Βουλής ξεκάθαρες απαντήσεις από τον αρμόδιο αναπλ. υπουργό Εσωτερικών.