MY KTEO

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου: Με τη διπλή ψήφο του Γιώργου Ζέρβα εγκρίθηκαν οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις χρήσης έτους 2020


Με τη διπλή ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Ζέρβα εγκρίθηκε ο ισολογισμός και οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις  του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου  χρήσης έτους 2020. Αρνητική ήταν η ψήφος των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αναγνώστου ψήφισε λευκό. Υπήρξε ισοψηφία και η ψήφος του προέδρου μέτρησε διπλή.

Στις παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή στάθηκε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς, τονίζοντας ότι υπάρχουν παραλείψεις, λάθη και μια αδικαιολόγητη αύξηση των δαπανών. Υποστήριξε ότι η παράταξή του δεν πείθεται για την ορθότητα του ισολογισμού για αυτό καταψήφισε.

Από θέση αρχής, όπως η ίδια υποστήριξε, καταψήφισε και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Θαλασσινού, υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή διακατέχεται από έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης, από  αναποτελεσματικότητα και έχει λάθος προτεραιότητες. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Κέκης, υποστήριξε ότι μολονότι ο ισολογισμός είναι ένα τεχνικό κείμενο ότι ο Δήμος κινείται σε ασφυκτικά πλαίσια που καθορίζονται από το κεντρικό κράτος. Λειτουργεί ως ανώνυμη, όπως είπε, εταιρία, που υλοποιεί τις κυβερνητικές και καταστροφικές για τους δημότες κατευθύνσεις, όπως είναι η φορολογία και τα ανταποδοτικά τέλη.  Και καταψήφισε επίσης τις οικονομικές καταστάσεις.

Τέλος ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς ξεκαθάρισε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές μετά από την 10ετή οικονομική κρίση και την ενεργειακή που σαρώνει τα πάντα και ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να διατηρηθεί η καλή λειτουργία του Δήμου. Επεσήμανε την προσπάθεια που καταβάλλεται και παραδέχτηκε ότι τα ζητήματα που αναφέρονται ως παρατηρήσεις στην έκθεση του ορκωτού πρέπει λυθούν.