MY KTEO

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Με μαθητές και μαθήτριες του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας μίλησε ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων Νίκος Κασσαβέτης


Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων των μαθητών και των μαθητριών των Στ΄1 και Στ΄2 τμημάτων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ομιλία-συζήτηση με τον δικηγόρο και νομικό σύμβουλο του Δήμου Χαλκιδέων Νίκο Κασσαβέτη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με τον επιστημονικό κλάδο των νομικών, για τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου επαγγέλματος-λειτουργήματος, για την καθημερινότητα ενός νομικού, τον τρόπο και τον τόπο εργασίας του. Έμαθαν πώς ένας δικηγόρος μπορεί να βοηθήσει με τις γνώσεις του στην απόδοση της δικαιοσύνης, ποια μεθοδολογικά εργαλεία μπορεί να αξιοποιήσει, ποιος είναι ο ρόλος και το έργο ενός νομικού σε μια αντιδικία.

Επίσης, σε συνάρτηση με  την ιδιότητα του κ. Κασσαβέτη ως νομικού συμβούλου του Δήμου Χαλκιδέων, ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά για να διεκδικήσουν από τον Δήμο μας να τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της περιοχής τους.

Η εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη εισήγηση του κ. Κασσαβέτη βοήθησε τα παιδιά να γνωρίσουν έναν σπουδαίο επιστημονικό κλάδο και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τις γνώσεις τους.