MY KTEO

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Συνεδριάζει την Κυριακή 29/5 η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ



Εκλογή νέου γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα σημάνει την αναδιοργάνωση και την ανανέωση του κόμματος στον δρόμο για την πολιτική αλλαγή.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Κυριακή 29 Μαΐου. Η συνεδρίαση θα είναι μονοήμερη. Τις εργασίες θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στις 10 π.μ. και θα λήξουν στις 6 μ.μ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξη της συνεδρίασης είναι: η εκλογή γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, η εκλογή Πολιτικής Γραμματείας και η έγκριση του Κώδικα Δεοντολογίας και του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Να θυμίσουμε ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαρτίζεται από 300 μέλη, άμεσα εκλεγμένα από τη βάση του κόμματος, όπως ψηφίστηκαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές με την εφαρμογή και των ποσοστώσεων που έχουν αποφασιστεί στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της νέας Κεντρικής Επιτροπής είναι η εφαρμογή της ποσόστωσης 50-50 για γυναίκες και άνδρες, που αποτελεί μια σημαντική καινοτομία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κεντρική εφορευτική επιτροπή, που έχει συνεδριάσει τουλάχιστον δύο φορές μέσα στην εβδομάδα, ολοκλήρωσε την εξέταση των ενστάσεων με βάση τη διαδικασία που είχε αποφασιστεί χωρίς να έχει υπάρξει κάποια αλλαγή σε σχέση με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.