MY KTEO

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Θα φτάσει το ψωμί τα 2 ευρώ; «Βυθίζεται» ο τζίρος στα αρτοποιεία


«Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Τα αρτοποιεία είχαν σταθερές τιμές εδώ και 13 χρόνια»

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, η τιμή στο αλεύρι και στα σιτηρά έχει αυξηθεί αρκετά, γεγονός που οδήγησε σε αυξήσεις, στο ψωμί και στα προϊόντα των φούρνων. Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της τιμής του ψωμιού εμφανίστηκε ο Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ο κ. Μούσιος ανέφερε πως «δεν υπάρχει περίπτωση η φρατζόλα να φτάσει τα 2 ευρώ. Οι αυξήσεις έγιναν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και παραμένουν σταθερές από τότε μέχρι και σήμερα. Δεν φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε αυξήσεις».

Ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος γνωστοποίησε τους λόγους που η τιμή του ψωμιού, όπως φαίνεται, θα παραμείνει σταθερή για κάποιο καιρό. «Η αλευροβιομηχανία εκτιμά ότι δεν θα προχωρήσει σε αύξηση της τιμής των αλεύρων το προσεχές δίμηνο. Έχουμε και την επιδότηση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής που φτάνει στο 80%, οπότε όλα αυτά συντελούν στο να μην αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων».

Ακόμα, πρόσθεσε πως «είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Τα αρτοποιεία είχαν σταθερές τιμές εδώ και 13 χρόνια. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα έχουμε για πρώτη φορά μια αύξηση της τάξεως του 10%».

«Βυθίζεται» ο τζίρος στα αρτοποιεία
Μείωση 20% κατά μέσον όρο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφουν οι πωλήσεις των αρτοποιείων. «Ο καταναλωτής όχι μόνο δεν αγοράζει όσα αγόραζε πριν λίγους μήνες αλλά δεν ξοδεύει και το πόσο που ξόδευε. Αυτό έχει ως συνέπεια να έχει μειωθεί και ο τζίρος των καταστημάτων κατά 20% από τον Ιανουάριο. Μια ανάσα πήραμε το Πάσχα», σχολίασε ο κ. Μούσιος.


 newsbomb.gr