MY KTEO

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Περιβαλλοντική εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας στο Καρπενήσι


Η Β’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας πραγματοποίησε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Καρπενήσι στις 3 και 4 Μαΐου 2022 υλοποιώντας το πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΕΠΕΑ) Καρπενησίου «Το Μαγικό Μονοπάτι της Ενσυνείδησης». Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα «μαγικά» δασικά μονοπάτια του Πλατανόδασους των Γοργιανάδων και των Καταρρακτών του Τόρνου, με την καθοδήγηση του υπεύθυνου του ΚΕΠΕΑ κ. Κοπανάκη Μανώλη. Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν βιωματικά τη φύση και να καλλιεργήσουν την επαφή με τη συνείδηση τους κατά τη διάρκεια της περιήγησης τους στο φυσικό περιβάλλον. Μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια, τα παιδιά εξάσκησαν την προσοχή και τη συγκέντρωση, αλλά και την ικανότητα χαλάρωσης και ηρεμίας στη φύση.

Επιπλέον, η ομάδα επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας, όπου ο Ηγούμενος π. Ιωαννίκιος υποδέχθηκε θερμά τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και τους αφηγήθηκε την ιστορία του μοναστηριού.

Συνολικά η επίσκεψη μας στην Ευρυτανία ήταν μια αξέχαστη εμπειρία επαφής με τη φύση μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και απομόνωσης και οι μαθητές μας το διασκέδασαν με την ψυχή τους! Επέστρεψαν στη Χαλκίδα γεμάτοι εικόνες, ήχους και αρώματα του βουνού και του δάσους δίνοντας ραντεβού για το επόμενο «μαγικό» μονοπάτι το συντομότερο.