MY KTEO

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ασφάλιση κατοικιών: Η κυβέρνηση απέσυρε τελικά το «άρθρο 34»


Στην απόσυρση του άρθρου 34 στο νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή που αφορούσε την υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη των κατοικιών σε περιοχές υψηλής τρωτότητας προχώρησε τελικά η κυβέρνηση.

Η κίνηση αυτή φαίνεται να είναι αποτέλεσμα πρωθυπουργικής παρέμβασης στις διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν για το συγκεκριμένο άρθρο από τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της ιδιωτικής ασφάλισης, το θετικό του σχετικού άρθρου ήταν ότι για πρώτη φορά προβλεπόταν στη νομοθεσία ο όρος περί προαιρετικής ασφάλισης, πλην όμως αυτό έγινε σε πολύ περιορισμένη βάση και με λανθασμένο τρόπο. «Όταν ασφαλίζεις μόνο τα σπίτια πολύ υψηλού κινδύνου, τότε το τιμολόγιο κινδυνεύει να είναι τόσο μεγάλο, έτσι ώστε να μην το αντέχουν τα ενδιαφερόμενα νοικοκυριά» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ήδη, το Euro2day.gr σε σημερινό του πρωινό δημοσίευμα, μιλούσε για κυβερνητική υπαναχώρηση και για ένα σχέδιο που ήθελε αρχικά να ψηφιζόταν σήμερα το άρθρο 34 και σε σύντομο χρονικό διάστημα (επί της παρούσας κυβερνητικής θητείας) να εξεταζόταν σε νέο θεσμικό πλαίσιο οι δυνατότητες διεύρυνσης του όλου θέματος.

Τελικά, επικράτησε η άποψη να αποσυρθεί το συγκεκριμένο άρθρο και να ψηφιστεί «μια και καλή» σε επόμενη χρονική στιγμή.


euro2day.gr