MY KTEO

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Με 67 κιλά κάνναβη είχε συλληφθεί ο 30χρονος που κλώτσησε τη γάτα σε περιοχή της Αιδηψού


Πέντε χρόνια πέρασαν από τότε που ο 30χρονος συλληφθείς, αλβανικής καταγωγής, που δελέασε με τροφή και εν συνέχεια κλώτσησε τη γάτα σε ταβέρνα της Αιδηψού, είχε έρθει πάλι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Το 2017, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας τού είχαν περάσει χειροπέδες για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς είχε εντοπιστεί με ποσότητα 67 κιλών κάνναβης . Στη συνέχεια του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η σύλληψή του χθες για την κακοποίηση της γάτας έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου, με τον ίδιο να προσπαθεί να δικαιολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς , λέγοντας πως δεν έκανε κάτι κακό και πως ήταν μια πλάκα.

Να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς για το βασανισμό της γάτας, ο οποίος είχε και ποινικό παρελθόν, δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που χθες είχε ανεβάσει το βίντεο με το βασανισμό της γάτας, δηλαδή ο Μανώλης Καραμανώλης. Οπως εξήγησε ο ίδιος ο Μανώλης Καραμανώλης σήμερα μιλώντας στο Πρωινό «δεν διέπραξα εγώ αυτή την πράξη, ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη για το βίντεο. Ημουν και δεν ήμουν στη συγκεκριμένη παρέα. Το γατάκι χαίρει άκρας υγείας». Εξήγησε ακόμη ότι «δεν εμπλέκεται κανένας από αυτούς που κατηγορούν σε βίντεο και φωτό, ο κατηγορούμενος είναι ήδη στις Αρχές, θα δώσει η δικαιοσύνη δικαίωση. Εμείς είμαστε έξω δεν έχουμε κάνει κάτι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τακης Θεοδωρικάκος, μόνο το τελευταίο 5μηνο υπήρξαν 1.489 καταγγελίες και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων. Παράλληλα επιβλήθηκαν 940 πρόστιμα συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.