MY KTEO

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Μητσοτάκης: «Σήμερα πιστώνεται ο πρώτος βασικός μισθός των 713 ευρώ» – Ηλιόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει ως καλός απατεώνας»


Στην αύξηση που θα δουν από σήμερα οι πολίτες στον κατώτατο μισθό, αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα social media.

«Σήμερα πιστώνεται ο πρώτος βασικός μισθός των 713 ευρώ, αυξημένος κατά 50 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για μία αύξηση 10% της κατώτατης αμοιβής, που αποτελεί έναν ακόμη μισθό τον χρόνο. Ένα ακόμη βήμα από τα πολλά που μένουν να γίνουν -και θα γίνουν- για την ανακούφιση των εργαζομένων και ιδίως των πιο αδύναμων.», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ηλιόπουλος για κατώτατο μισθό: «Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει ως καλός απατεώνας»
Την ανάρτηση του πρωθυπουργού για την πρώτη καταβολή του, αυξημένου κατά 50 ευρώ, κατώτατου μισθού, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, επισυνάπτοντας το tweet του πρωθυπουργού για τον κατώτατο μισθό, εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, την τιμή των καυσίμων και τα εργασιακά ενώ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «καλό απατεώνα» που πανηγυρίζει.

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές για μια «πολιτική αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση»

Όλη η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου
«Απώλεια 18% της αγοραστικής δύναμης όσων αμείβονται με τον βασικό δείχνουν τα στοιχεία. (έκθεση ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για τον Απρίλιο)

Ο κ. Μητσοτάκης όμως ως καλός απατεώνας πανηγυρίζει. Πανηγυρίζει που η Ελλάδα έχει την υψηλότερη τιμή καυσίμων σε σχέση με τον βασικό μισθό.

Πανηγυρίζει που ψήφισε τα απλήρωτα 10ωρα και την “αμοιβή” με ρεπό αφού πρώτα διέλυσε την επιθεώρηση εργασίας.

Είμαστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε. με βασικό μισθό χαμηλότερο από το 2010 και ταυτόχρονα στην πέμπτη χειρότερη θέση στην προστασία των εργαζόμενων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση και άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την στήριξη της κοινωνίας.

Δεν πάει άλλο, πρέπει να πάει αλλιώς!»



Protothema.gr / topontiki.gr