MY KTEO

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Τι θυμίζει; Α, ναι τον Ορφέα Ζάχο


Πολύ καιρό τώρα ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει μονότονα ότι οι εκλογές θα γίνουν σε ένα χρόνο. Ίσως είναι ο μόνος που το πιστεύει γιατί όλοι οι άλλοι πιστεύουν ότι οι κάλπες θα στηθούν το Φθινόπωρο.

Όπως και να έχει ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε κάποιο άλλο κόμμα έχουν δημοσιοποιήσει τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών πλην των εν ενεργεία εννοείται.

Αυτό είναι απολύτως λογικό. Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί ο καθένας τι θα συνέβαινε αν ένα κόμμα έδινε τώρα ονόματα.

Αυτές οι ανακοινώσεις είναι αποτέλεσμα διαδικασιών και γιατί όχι διεργασιών, θεμιτά όλα στο κομματικό παιχνίδι.

Συνεπώς είναι είτε αλαζονεία είτε αφέλεια - μπορεί και τα δύο - να περιφέρεται ο οποιοσδήποτε και να δηλώνει υποψήφιος.

Και μέσα σε όλα τα περίεργα και πρωτοφανή, ακολουθούν και οι επισκέψεις για να πληροφορηθούν τάχα τα προβλήματα. Βεβαίως δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν πώς μπορούν να συνδράμουν στην επίλυση των αφού αυτή τη στιγμή δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα.

Δημόσιες σχέσεις  κάνουν και ευτυχώς για αυτούς κανείς δεν τους εγκαλεί για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν όλοι οι κατά φαντασία υποψήφιοι έπαιρναν σβάρνα  τις δημόσιες υπηρεσίες και ζητούσαν ενημέρωση.

Τέλος πάντων καίτοι οι πλείστοι όσων δέχονται τέτοιες επισκέψεις δεν λαμβάνουν βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα, υπομένουν τις επισκέψεις. Λένε κάνα δυο κοινοτοπίες που τις ξέρει όλος ο κόσμος, ακούν πόσο θα "σκιστεί' ο πολιτικός για να αναβαθμιστεί η υπηρεσία τους "όταν αυτός  γίνει νομάρχης ", λάθος αυτό είναι από ταινία, ή βουλευτής τέλος πάντων και όλα τελειώνουν με μια φωτογραφία δια πάσαν χρήση.