Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Βάκα για τα έργα του Φυσικού Αερίου: ​Η όλη εικόνα του έργου είναι τραγική για την πόλη


Από την έναρξη του έργου και μέχρι σήμερα, έχουν γίνει, από τα συνεργεία των εργασιών και από εσφαλμένους χειρισμούς, 16 ζημιές σε αγωγούς ύδρευσης, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές της πόλης, να μένουν για πολλές ώρες χωρίς νερό αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της στο στην εταιρεία φυσικό αέριο η Δήμαρχος Έλενα Βάκα Να σημειωθεί ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. είχε υποδείξει το δίκτυο ύδρευσης με ακρίβεια. Σχετικά με τη  περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στις αρχικές συνεννοήσεις μας είχαμε τη διαβεβαίωση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα μετά το Πάσχα, δηλαδή έως το τέλος Απριλίου. Παρά όμως τον προγραμματισμό αυτό και ένα μήνα μετά, η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας είναι ακόμα «ανοιχτή» και κλειστή για τα οχήματα. Η μόνη λογική καθυστέρηση είναι για την οδό Πλατανιώτη, όπου βρέθηκαν αρχαιολογικά στοιχεία.

​Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του κεντρικού αυτού σημείου της πόλης, από τις οχλήσεις, τη σκόνη και κυρίως από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην ευρύτερη περιοχή, είναι ανυπόφορη. Επιπλέον στο συγκεκριμένο σημείο καθυστερεί το έργο που είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε για την αντικατάσταση των κυβολίθων.

​Να σημειώσουμε επίσης ότι κλείνουν δρόμοι ως προς την κυκλοφορία των οχημάτων, χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι κινούνται στο κέντρο της πόλης και ξαφνικά βρίσκονται σε δρόμους αδιέξοδους.

​Η όλη εικόνα του έργου είναι τραγική για την πόλη και φυσικά όλοι αντιλαμβανόμαστε τι μέλλει γενέσθαι στην κατασκευή ενός δικτύου 90χλμ.