Σάββατο 21 Μαΐου 2022

«Κάηκε» το σενάριο για νέο έκτακτο «επίδομα ακρίβειας» το καλοκαίρι


Τα σενάρια που διέρρεαν κυβερνητικοί κύκλοι τις προηγούμενες μέρες για τη χορήγηση νέου έκτακτου επιδόματος «ακρίβειας» εντός του καλοκαιριού, στα πρότυπα του «Δώρου Πάσχα», φρενάρουν απότομα λόγω δημοσιονομικής στενότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΦΣΥΝ, η κυβέρνηση δίνει «ραντεβού» με την ακρίβεια από φθινόπωρο, και συγκεκριμένα από Σεπτέμβριο, οπότε και θα εξεταστούν τυχόν νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ενισχύει τα σενάρια για κάλπες το Φθινόπωρο, αφού ο πρωθυπουργός και το επιτελείου του, θέλουν να έχουν «φρέσκο» οι πολίτες ένα οικονομικό βοήθημα αν οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές.

Παρά το ότι η ενεργειακή κρίση βαθαίνει με τις τιμές στα καύσιμα να ξεφεύγουν και την ακρίβεια να σαρώνει την καθημερινότητα, τα σχέδια για νέες παροχές αναβάλλονται -εκτός απροόπτου- για τρεις μήνες τουλάχιστον.

Ποιοι δεν θα πάρουν έξτρα επίδομα καλοκαιριού
Το σενάριο ήθελε να δοθεί γύρω στις αρχές Ιουλίου, ένα νέο 200άρι, όπως έγινε και το Πάσχα. Θα πληρωνόταν δηλαδή λίγο πριν το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Θα δινόταν ξανά στις εξής πέντε κατηγορίες:
  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνoιακό επίδομα
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες

aftodioikisi.gr