MY KTEO

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Επιμορφωτικό σεμινάριο για το παραμύθι από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τις παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών, των Κ.Δ.Α.Π και των Κ.Δ.ΑΠ. ΜΕΑ, πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, στον Α΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Χαλκίδας, ο

Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), με θέμα: «Χρήση και αξιοποίηση του παραμυθιού στην εκπαιδευτική διαδικασία».  

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Γιώργος Ευγενικός, Αφηγητής- Καλλιτεχνικός Διευθυντής του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών», Δάσκαλος και Διευθυντής της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο οποίος χάρισε γνώσεις, σχετικά με τη μορφολογία των παραμυθιών, την αφήγηση και αξιοποίησή τους ως εκπαιδευτικό εργαλείο, καθώς και την ανάπτυξη της φαντασίας με την επινόηση ιστοριών και ερεθισμάτων.

Η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. κ. Αικατερίνη Μεγάλου ευχαρίστησε τον εισηγητή για τις σημαντικές πληροφορίες, καθώς και τις παιδαγωγούς, για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους. Επιπλέον τόνισε τη σημασία και την αναγκαιότητα της συνεχούς επιμόρφωσης των εργαζομένων, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες τους και να βελτιώνεται το επίπεδο της παρεχόμενης αγωγής.

Παρούσα στο σεμινάριο ήταν και η Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ κ. Γιώτα Οκτωνιάτη.