MY KTEO

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά με κουκουνάρι και σταφίδες


Υλικά συνταγής:
3 μέτριες σφιχτές ντομάτες
3 πράσινες πιπεριές
2 μέτρια κολοκύθια 
2 μελιτζάνες
2 μέτριες πατάτες, κομμένες 
1/3 κουπ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Γέμιση
1/3 κουπ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 ντομάτες τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
10 κ. σ. ρύζι (1 κουταλιά σε κάθε γεμιστό)
5 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα 
2 κ. σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο 
1 κ. σ. μαύρες σταφίδες 
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο άνηθος  ψιλοκομμένος 
τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
αλάτι
 πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένεις καλά τα λαχανικά και τα βάζεις στο ταψί. Κόβεις το καπάκι στο σημείο που έχει το κοτσάνι και αφαιρείς με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους και από τις πιπεριές τους σπόρους και τα κρατάς. Τα κόβεις σε πολύ ψιλά κομμάτια και τα κρατάς στην άκρη.

Παίρνεις ένας μεγάλο μπολ και βάζεις την ψίχα από τα λαχανικά, όλα τα υλικά της γέμισης, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις καλά. Γεμίζεις τα λαχανικά με τη γέμιση και τα σκεπάζεις με τα καπάκια τους. Αν έχει περισσέψει γέμιση την ρίχνεις μέσα στο ταψί μαζί με τις πατάτες.

Προσθέτεις νερό και ελαιόλαδο. Τα αφήνεις να ψηθούν 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και βράσει το ρύζι. Προσθέτεις νερό αν χρειάζεται.


tlife.gr