MY KTEO

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Ο Γιάννης Γεροντίτης για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας στο τομέα της ενέργειας: Αυτά δεν είναι αρκετά. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη εκπόνησης ενός ολιστικού σχεδίου αντιμετώπισης της νέας κρίσης


Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννη Γεροντίτη για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας στο τομέα της ενέργειας

Η ενεργειακή κρίση απειλεί και τη χώρα μας, τροφοδοτεί τον πληθωρισμό, και επιβαρύνει δυσβάσταχτα, τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περιορίζει σημαντικά τους τζίρους και τη βιωσιμότητα τους.  Η  τετραπλή κυβερνητική παρέμβαση έρχεται να απορροφήσει μεγάλο μέρος των κραδασμών που προκάλεσαν στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα οι συνέπειες της.

Όμως αυτά δεν είναι αρκετά. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη εκπόνησης ενός ολιστικού σχεδίου αντιμετώπισης της νέας κρίσης.

Πρέπει να ενταθεί η πίεση από όλα τα κράτη - μέλη προς το αργοκίνητο ευρωπαϊκό «υπερωκεάνιο», για μία συνολική, γενναία και μακροπρόθεσμη λύση στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων της γηραιάς ηπείρου.

Αναμένουμε και πρόσθετες ρυθμίσεις, για την επιτάχυνση και μονιμοποίηση των μέτρων, τους συνεχείς και εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση κερδοσκοπικών τάσεων, την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων σε καταναλωτικά αγαθά και την μείωση του ΦΠΑ από 13% στο 6%, σε βασικά αγαθά.