MY KTEO

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Παράταξη ΕΜΕΙΣ-Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: ΕΜΕΙΣ πορευόμαστε με πραγματική ενότητα απέναντι στις στοχοποιήσεις και τα δημόσια φακελώματα


Η κατ΄ ευφημισμό Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) ανακαλύπτοντας το ταξικό εχθρό στους διπλανούς, επέλεξε σε ανακοίνωσή της να στοχοποιήσει εργαζόμενους δημοσιοποιώντας τα, κατά την δική της εκτίμηση, πολιτικά τους φρονήματα. Το γεγονός δεν έγκειται μόνο στο ότι η εκτίμηση είναι αβάσιμη, αλλά στο ότι η πρακτική αυτή είναι πέρα για πέρα ανήθικη.

Φαίνεται πως κάποιο αόρατο μπόνους παίρνουν όποτε χρησιμοποιούν με αφοριστική διάθεση την λέξη ΣΥΡΙΖΑ και την χρησιμοποιούν αδιακρίτως, μη σκεπτόμενοι τις συνέπειες των λόγων τους. Αυτό, βέβαια, το αόρατο μπόνους προφανώς μειώνεται όταν αντίστοιχα χρησιμοποιούν τις λέξεις «Νέα Δημοκρατία». Γι’ αυτό και δεν τις διαβάζουμε σε ανακοινώσεις τους! Οι ίδιοι πάντως, μονότονα κομπάζουν ότι «λένε τα πράγματα με το όνομά τους», εκτός όμως από το όνομα της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη που κυβερνούν εδώ και 3 χρόνια ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά την Τάξη μας. Εκεί ισχύει το απαγορευτικό και δίνεται πράσινο φως μόνο τσουβαλιάζοντας και άλλα κόμματα, όμηροι των ίσων αποστάσεων.

Ενημερωτικά πάντως, οι τρεις από τους έξι εκλεγμένους της παράταξής μας στο ΕΚΕ που είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ετοιμάζουν «δήλωση μετάνοιας» προς την Ταξική ενότητα - ΠΑΜΕ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συνεργαζόμενοι, δήλωση κοινωνικών φρονημάτων. Ευελπιστούμε έτσι να λάβουμε και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων από τη Νέα Δημοκρατία ώστε να βρίσκουμε δουλειά ή να εκδώσουμε διαβατήρια.

Αυτή η ασυνήθιστη συνδικαλιστική τακτική που αγγίζει τα όρια του χαφιεδισμού πέρα από την πρωτοφανή δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και μάλιστα ψευδών, έρχεται σε σύγκρουση με την συνδικαλιστική αρχή της περιφρούρησης των εργαζομένων από την εργοδοσία.

Η παράταξή μας τηρώντας ευλαβικά αυτόν τον κανόνα, σε ΚΑΜΙΑ ανακοίνωση της δεν έβαλε δίπλα σε συναδέλφους εργαζόμενους συνδικαλιστές, ΠΟΤΕ πολιτικά φρονήματα.

Παράλληλα λειτουργώντας ενωτικά δώσαμε χρόνο σε δύο Διοικητικά συμβούλια του ΕΚΕ να επανορθώσουν, ζητώντας έστω συγνώμη, αλλά όταν οι άνθρωποι έχουν Πεποιθήσεις δεν πείθονται με τίποτα. Φορώντας παρωπίδες, δεν κοιτούν τον διπλανό τους.

Οι επικεφαλής της Ταξικής Ενότητας-ΠΑΜΕ «ντοπάροντας» τα μέλη τους, έχουν επιλέξει την πολεμική, αντί για την κριτική προς την παράταξή μας, μέσα από την απίστευτη δίψα τους για την κατάκτηση του «πλάνου» της καρέκλας του ΕΚΕ. Οι προσφυγές κατά εργαζομένων σε δικαστήρια για την αναστολή των συνδικαλιστικών τους δραστηριοτήτων, οι συνεχόμενες επιθέσεις συκοφαντίας και η ρητορική μη διαχειρίσιμου μίσους προς άλλους εργαζόμενους και στόχο αν δεν έχουν, έχουν σίγουρα αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό και τον διχασμό της Εργατικής τάξης.

 Όλοι ΕΜΕΙΣ στην παράταξή μας, έχοντας ισχυρή ταυτότητα ιδεολογικής, συνδικαλιστικής, πολιτικής και προσωπικής αυτονομίας, σφίγγουμε τα χέρια και προχωράμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τα καυτά κοινά προβλήματα των εργαζομένων. Για το συμφέρον του κόσμου της Εργασίας προσπερνάμε, αλλά δεν ξεχνάμε τις δικαστικές προσφυγές, τις  συκοφαντίες, τις ρητορικές μίσους, τις διχαστικές πρακτικές και τους τακτικισμούς.

Χωρίς να μας ενδιαφέρουν θέσεις και καρέκλες υπηρετώντας τους εργαζόμενους που μας εμπιστεύτηκαν στο κορυφαίο Συνδικαλιστικό όργανο του Νομού μας, πορευόμαστε στο Συνέδριο του ΕΚΕ με στόχους: Ενότητα, παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα, αύξηση συνδικαλιστικής πυκνότητας, αυτοτέλεια του συνδικαλιστικού κινήματος από τις ασκούμενες αστικές πολιτικές και συντονισμό με ταξική κατεύθυνση της πάλης του Εργατικού κινήματος στον Νομό μας.

Συνδικαλιστική Παράταξη ΕΜΕΙΣ-Συνεργαζόμενοι ΕΚΕ