MY KTEO

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας διοργανώνει και φέτος μια σειρά από δράσεις γνωριμίας με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα τοπόσημα της περιοχής μας


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και των σεμιναρίων μουσειακής εκπαίδευσης, (η α' και β' φάση  είχαν πραγματοποιηθεί το 2019, πριν την πανδημία), η ΕΛΜΕ Εύβοιας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων ν. Ευβοίας, διοργανώνει και φέτος μια σειρά από δράσεις γνωριμίας με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα τοπόσημα της περιοχής μας, ώστε να αναπτυχθεί ένα εκπαιδευτικό δίκτυο, που θα εξοικειώνει  μαθητές και μαθήτριες με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας, μέσα και από κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις. Έτσι σε πρώτη φάση και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου, διοργανώνεται :

1. Ξενάγηση στο νέο μουσείο Αρέθουσα, που λειτουργεί πια στην πλήρη του  μορφή, και γνωριμία με τα πλούσια εκθέματα και τις συλλογές του, την Τετάρτη 18.5.2022, και ώρα 14.00. Θα συγκεντρωθούμε  στην είσοδο του Μουσείου στις 13.45, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του covid. Η ώρα επιλέχτηκε ώστε να μπορούν να παρευρεθούν, όσο το δυνατό περισσότεροι εκπαιδευτικοί, μετά το σχολικό ωράριο και εντός του εργασιακού ωραρίου των αρχαιολόγων). 

Η ξενάγηση θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και προκειμένου να προγραμματίσουμε καλύτερα την επίσκεψη-ξενάγηση, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω google form, έως τη Δευτέρα 16/5/2022:

https://docs.google.com/.../1Px8DMg1A5SB7gjU.../edit 

2. Σε δεύτερη φάση σχεδιάζεται επίσκεψη και γνωριμία με τους Μεσαιωνικούς Πύργους της Εύβοιας ξεκινώντας από τους πλησιέστερους σε εμάς, δυο Πύργους στην περιοχή Μύτικα και το Κάστρο στο Καστέλλι (περιοχή Φύλλα). Η περιήγηση-ξενάγηση στους Πύργους βασίζεται σε μια παλαιότερη δουλειά της Εφορείας Αρχαιοτήτων και στην ενδιαφέρουσα επισκόπηση των συναδελφισσών Κ. Γκάνη και Ζ. Μπαρώτα από το 4ο ΓΕΛ,  (σας έχει αποσταλεί από τις ίδιες στα σχολεία και επισυνάπτεται και εδώ). Η δεύτερη αυτή δράση θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα, με την εναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.