MY KTEO

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Έσβησε κεράκια ο Γέροντας Ιάκωβος στη Μονή Μακρυμάλλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Μονή Μακρυμάλλη βρέθηκαν σήμερα οι κατηχητικές συντροφιές του ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος με τον π. Συμεών. Όπως αναφέρει ο ιερέας:  

Σήμερα ημέρα Σάββατο 28 του μηνός Μαΐου επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή της Παναγίας της Μακρυμάλλη με τις κατηχητικές μας συντροφιές.

   Κάναμε τα γενέθλια του Γέροντα Ιακώβου που έχει μια καρδιά μικρού παιδιού. Τελέσαμε αρτοκλασία και κάναμε προσευχή στο Καθολικό της Μονής. Προσκυνήσαμε τα Αγία Λείψανα του Αγίου Παρθενίου και της Αγίας Παρασκευής. Παίξαμε, τραγουδήσαμε, χαρήκαμε,

γελάσαμε, φάγαμε είδαμε ελάφια και παγώνια και γενικά το απολαύσαμε!!!!

   Μπορεί να μην ήρθαν όλοι γιατί ξεκίνησαν και οι εξετάσεις ωστόσο μικροί και μεγάλοι γίναμε μια μεγάλη παρέα.

  Μετά το Δημοτικό και λίγο πριν αρχίσει το Γυμνάσιο τα παιδιά βλέπουν μέσα τους αλλά ταυτόχρονα και γύρω τους όλα να αλλάζουν. Περνούν από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και η ύπαρξη τους ολόκληρη βρίσκεται σε σύγχυση.

   Στην εποχή της αναταραχής που ζούμε με τόσα άσχημα που συμβαίνουν στη ζωή των παιδιών η Εκκλησία μας είναι κοντά στα παιδιά με πολλές δράσεις όπως κατήχηση, συντροφιές, κατασκηνώσεις κλπ.

   Να δίνουμε στα παιδιά το μέλλον που τους αξίζει με το να τα αγαπάμε και να τα στηρίζουμε γιατί διαρκώς ζουν αλλαγές και βιώνουν ανισορροπίες από εμάς τους μεγάλους που τάχα τα ξέρουμε όλα….