MY KTEO

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Χατζηγιαννάκης: «Η βεβιασμένη ολοκλήρωση της ύλης των Πανελλαδικών και η υιοθέτηση της τράπεζας θεμάτων δημιουργούν πολλά προβλήματα στους μαθητές του Λυκείου»

 


Η επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να κρατήσει την ύλη άθικτη για τις πανελλαδικές και για την Τράπεζα Θεμάτων, χωρίς καμία άλλη πρόνοια πέρα από τη συμπίεση της μέσα στις δεδομένες ώρες διδασκαλίας, προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί άρον άρον, χωρίς εμπέδωση, δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και ιδιαίτερα στους υποψήφιους των πανελλαδικών που δίνουν και φέτος ένα μεγάλο αγώνα υπό πολύ αντίξοες συνθήκες.

 

Η πανδημία, οι διαδοχικές απουσίες και καραντίνες μαθητών και καθηγητών, έχουν εμποδίσει και φέτος το Λύκειο από το να λειτουργήσει «κανονικά». Ωστόσο, αυτή η κοινή διαπίστωση δεν πτόησε το ΥΠΑΙΘ που αποφάσισε ότι η ύλη θα εξεταστεί ολόκληρη. Στην ύλη των πανελλαδικών δεν έχουν γίνει επαναλήψεις και εμπέδωση, όπως τονίζουν υποψήφιοι και εκπαιδευτικοί.

 

Στις υπόλοιπες τάξεις όπου θα ισχύσει η τράπεζα θεμάτων, η εντατικοποίηση διδασκαλίας συγκεκριμένων μαθημάτων αποβαίνει εις βάρος των υπολοίπων εκτός τράπεζας που θα χάσουν ώρες προκειμένου «να βγει η ύλη» έστω και τυπικά, υπονομεύοντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Για το θέμα 36 ακόμη βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανάμεσα στους οποίους και ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης κατατέθηκε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.