MY KTEO

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Το Γενικό Νοσοκομείο Κύμης δίπλα στα σχολεία και τους μαθητές!


Στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2021-22, πραγματοποιήθηκαν δράσεις και παρεμβάσεις στα σχολεία της περιοχής από το Νοσοκομείο Κύμης. 
Στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Μονοδρίου πραγματοποιήθηκε οφθαλμολογικός έλεγχος, έλεγχος οπτικής οξύτητας και αχρωματοψίας. Επίσης, έγινε επίσκεψη στο Δημοτικό σχολείο Βιτάλου όπου οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τη υγιεινή διατροφή με έμφαση στο πώρινό γεύμα! Τα σχολεία της περιοχής επισκέφθηκαν η κα. Επιστήμη Αγγέλου, παιδίατρος, η κα. Σωτηρία Αντωνίου οφθαλμίατρος και η κα Ντόρα Μπαμπούρη επισκέπτρια υγείας ΝΕΛ!

Με αφορμή την ημέρα γέννησης του Γεώργιου Παπανικολάου (13/05/2022) στο Δημοτικό Σχολείο των Κονιστρών διενεργήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα σεξουαλική διαπαιδαγώγηση (από την ιατρό Πουλημένου Αναστασία γυναικολόγος)- αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού (από τους ιατρούς Κασούμης Δημήτριος ορθοπεδικός- Λιάζη Κωνσταντίνα παιδίατρος-Πουλημένου Αναστασία). 
Τα παιδιά με πολύ προσοχή παρακολούθησαν την επίδειξη ,τις οδηγίες που δόθηκαν από τα μέλη των διασωστών, ενώ ενεργή συμμετοχή είχαν στο διαδραστικό παιχνίδι ερωτο-απαντήσεων και όσο αφορά την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αλλά και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ακολούθησε παρουσίαση σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού στον προαύλιο χώρο του σχολείου. 






Οι ενημερωτικές επισκέψεις αγωγής υγείας από το Νοσοκομείο Κύμης θα συνεχιστούν!