MY KTEO

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Χαλκίδα: Ξυλοδαρμό καταγγέλλει ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση Βαλυράκη


Ξυλοδαρμό για να τον τρομοκρατήσουν καταγγέλλει ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο άνθρωπος που κατονόμασε στις Αρχές ως υπόπτους τους δύο ψαράδες από την Ερέτρια, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, υποστηρίζει ότι υπέστη ξυλοδαρμό τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

«Με χτύπησαν για να με τρομοκρατήσουν, ''πρόσεχε τι θα πεις εκεί που θα πας και πώς θα το πεις''. Πέντε ήταν, οι τέσσερις κατέβηκαν. Κοπάναγαν και οι τέσσερις. Πάνε να καλύψουν τους δύο, για να πάει ο ένας μέσα. Στα λέω, αυτό το πράγμα, χωρίς φόβο και πάθος», ήταν τα λόγια του μάρτυρα.

 

O βασικός αυτόπτης μάρτυρας της υπόθεσης ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στο Πεζονήσι της Ερέτριας, σχεδόν 150 μέτρα μακριά από το σημείο που χάθηκε ο πρώην υπουργός. Ότι ήταν παρών τη στιγμή που ο Σήφης Βαλυράκης έπεφτε χτυπημένος, όπως λέει, στη θάλασσα, μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό με τους δύο ψαράδες, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει με το σκάφος τους.

 

Οι δύο κατηγορούμενοι, από την άλλη, ισχυρίζονται ότι εκείνη την ημέρα δεν είχαν βγει στη θάλασσα, το σκάφος τους βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι της Ερέτριας, και δίνουν στοιχεία για ύπαρξη άλλου σκάφους -παρόμοιου με το δικό τους- στον τόπο του εγκλήματος

 

Ο μάρτυρας ωστόσο, επιμένει ότι «δεν υπάρχει δεύτερο σκάφος. Ένα ήταν το σκάφος. Απλώς, πάνε να παρουσιάσουν ότι μοιάζει το σκάφος το δικό τους και πάνε να δώσουν τον άλλον για να τη βγάλουν ''καθαρή'' οι δύο. Από όραση έχω καλή, βλέπω πολύ καλά. Δεν μπορούν να μου πουν οι άλλοι... τη στιγμή που ήταν δύο μέσα στο σκάφος. Και το συγκεκριμένο σκάφος δεν λέμε ότι έμοιαζε, άλλο το έμοιαζε και άλλο τι ήτανε. Υπάρχει διαφορά».

 

«Υπάρχουν μάρτυρες που λένε ότι το σκάφος δεν ήταν στο λιμάνι, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες με τα αυτοκίνητα των κατηγορουμένων στο λιμάνι», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης.

 

Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας έχει καταθέσει δύο μηνύσεις, μία κατά των δραστών για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και μία κατά παντός υπευθύνου για τραμπουκισμούς και απειλές που δέχθηκε για να αλλάξει την κατάθεσή του.

 

Πιέσεις καταγγέλλει και ο άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

 

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσιάζει η οικογένεια Βαλυράκη, ο άτυχος πολιτικός δέχτηκε 15 χτυπήματα από διαφορετικά όργανα σε κεφάλι, πρόσωπο και αυχένα, τα οποία δείχνουν, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του, ότι ο θάνατός του οφείλεται σε δολοφονία.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr