MY KTEO

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Απόψε η «τιτανομαχία» μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης με φόντο το τρόπαιο


Τέσσερα χρόνια μετά το Κίεβο και τον τελικό του 2018, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης συναντώνται ξανά, σήμερα στις 10 το βράδυ («MEGA», «Cosmote Sport 1») στον μεγάλο τελικό του Champions League, στο Παρίσι.

 

Μπορεί τότε οι Μαδριλένοι να ήταν οι μεγάλοι νικητές επικρατώντας με 3-1 (κυρίως χάρη στα τραγικά λάθη του τερματοφύλακα των Άγγλων, Κάρολ) στην τελευταία τους κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, ωστόσο τώρα, στο Παρίσι, τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά. Οι «κόκκινοι» επιδιώκουν να πάρουν την άτυπη ρεβάνς για εκείνον τον χαμένο τελικό και δείχνουν να είναι στην καλύτερή τους στιγμή. Άλλωστε έχουν ήδη κατακτήσει τα δύο κύπελλα της χώρας τους για την τρέχουσα σεζόν (Λιγκ Κάπ και FA) ενώ έχασαν το πρωτάθλημα στα τελευταία λεπτά της τελευταίας αγωνιστικής.

 

Από την πλευρά της η Ρεάλ επιδιώκει να επιστρέψει στους ευρωπαϊκούς τίτλους, έχοντας φέτος κατακτήσει το πρωτάθλημα της χώρας της και έχοντας τον Καρίμ Μπενζεμά στα καλύτερά του αφού σε αυτόν οφείλεται η πορεία της ομάδας προς τον τελικό.

 

Οι δύο ομάδες βρίσκονται λοιπόν στο Παρίσι και όχι στην Αγ. Πετρούπολη όπου αρχικά είχε οριστεί να γίνει ο τελικός (μετά την απόφαση της Uefa για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία άλλαξε η έδρα), χωρίς απουσίες για το σημερινό παιχνίδι. Μόνος αμφίβολος, ο Τιάγκο για τη Λίβερπουλ που ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος.