MY KTEO

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Δήμος Χαλκιδέων: Έργα στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδος


Υπεγράφη την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση κέντρου Βαθέος Αυλίδος», από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και τον ανάδοχο του έργου.

Το συγκεκριμένο έργο, συνολικού συμβατικού ποσού 350.473,07 ευρώ, αφορά στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στο Βαθύ, καθώς και των πεζοδρομίων σε τμήματα των συμβαλλόμενων οδών.

Όσον αφορά στην πλατεία θα πραγματοποιηθούν εργασίες:

         κατασκευής νέου δαπέδου

         τοποθέτησης αστικού εξοπλισμού (κάγκελα, βρύσες, κάδοι, παγκάκια)

         εγκατάστασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED

         αναβάθμισης πρασίνου, με νέες φυτεύσεις

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν εργασίες επίστρωσης νέων κυβολίθων, με πλάκες για όδευση τυφλών και ράμπες ΑμεΑ, στα πεζοδρόμια:

         Στην οδό Αυλίδος

         Στην οδό Αρτέμιδος

         Στην οδό Αγαμέμνονος

         Στην οδό Τζελά

 

Επιπλέον του ανωτέρω έργου, στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδος θα εκτελεστούν και τα εξής έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3.667.850,65 ευρώ:

         Ανάπλαση πλατείας πλησίον Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ Αυλίδας (έχει δημοπρατηθεί).

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στο τέλος της οδού Διονύσου, το οποίο κατά τις πρωινές ώρες χρησιμοποιείται και ως χώρος προαυλισμού των παιδιών του Δημοτικού σχολείου.

 

         Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου πλησίον γραμμών τρένου στο Βαθύ Αυλίδας (έχει δημοπρατηθεί).

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του κοινόχρηστου χώρου της Λεωφόρου Ιφιγένειας πλησίον των γραμμών του τρένου και περιλαμβάνει νέα δάπεδα, ανάδειξη μνημείου της Θυσίας της Ιφιγένειας, εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού, καθισμάτων και στεγάστρων.

         Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Κλειστού Γυμναστηρίου Βαθέος (θα δημοπρατηθεί εντός του καλοκαιριού).

Το έργο αφορά σε εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης του χώρου γύρω από το κτίριο του Κλειστού και από τα αποδυτήρια ποδοσφαίρου, με επίστρωση τμημάτων, διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και εξωτερικό φωτισμό.

         Ανάπλαση πλατείας Καλοχωρίου-Παντειχίου (έχει δημοπρατηθεί).

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας του συνοικισμού Καλοχωρίου-Παντειχίου.

         Ηλεκτροφωτισμός στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Παραλία Αυλίδας (θα εκτελεστεί με αυτεπιστασία εντός του καλοκαιριού).

         Παρεμβάσεις στην Δ.Ε. Αυλίδας για τη βελτίωση της καθημερινότητας (έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και αναμένεται η χρηματοδότηση).

Το έργο αφορά σε ασφαλτοστρώσεις στις οδούς:

1.         Σάμου, Ακρίτα, Τήνου, Μεσογείων, Καλό Πηγάδι, Αγίου Δημητρίου, Λ. Παπαποστόλου, Αγαμέμνωνα, Κεφαληνιάς, Κολοκοτρώνη, Γκράβα, Έβρου, Ουλοφ Πάλμε, πάροδος Αγίου Γεωργίου στην Παραλία Αυλίδας

2.         Ομήρου, 28ης Οκτωβρίου, 25ης Μαρτίου, Ποσειδώνος στον Φάρο

3.         Παπαφλέσσα, Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Μπουμπουλίνας στο Καλοχώρι-Παντείχι

4.         Ορέστη, Πίνδου, Αίαντα, Κάδμου, Αγ. Ιωάννη Καλυβίτη, Ερμού, Ήρας, Αθηνάς, Αυλίδας, Μυκαλησσού, Μπαλούμη, Οδυσσέως, Αγίας Τριάδας, Κωνσταντινουπόλεως στο Βαθύ

         Συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Αυλίδας (έχει συμβασιοποιηθεί και ξεκινά άμεσα).

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση με ασφαλτόστρωση και συλλογή ομβρίων υδάτων στις οδούς Ιθάκης στον Φάρο Αυλίδας, Αγίου Γεωργίου στο Καλοχώρι-Παντείχι, Κλεισθένους στην Παραλία Αυλίδας.

         Ασφαλτοστρώσεις Δ.Ε. Αυλίδας (έχει συμβασιοποιηθεί και ξεκινά άμεσα).

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του οδοστρώματος με ασφαλτόστρωση στις οδούς Πηνούς Λειβαδίτη, Βασιλείου Βισβίνη, Μάντη Κάλχα, Μενελάου, Κύπρου, τμήμα της οδού Μητροπολίτη Συνεσίου στο Βαθύ.

         Βελτίωση προσβασιμότητας οδών Κοινότητας Βαθέος Αυλίδας (θα δημοπρατηθεί εντός του καλοκαιριού).

Το έργο αφορά σε εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας στην είσοδο του Βαθέος, στην οδό μπροστά από το Γυμνάσιο-Λύκειο Βαθέος, στην οδό μπροστά από το Κλειστό Γυμναστήριο Βαθέος, καθώς και σε οδούς που παρουσιάζουν έντονη κλίση, όπως ο δρόμος στον λόφο του Προφήτη Ηλία.

         Αποκατάσταση ζημιών Δ.Ε. Αυλίδας (έχει δημοπρατηθεί).

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και οδοστρωσία της οδού Αρτέμιδας στο Βαθύ Αυλίδας, η οποία υπέστη ζημιές από την πλημμύρα του Δεκεμβρίου 2019.