MY KTEO

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη βόρεια Εύβοια ενόψει της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Διήμερη περιοδεία στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας με

τη Λαϊκή Συσπείρωση.






Η περιοδεία που πραγματοποιήθηκε το διήμερο Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Μάη ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα εξορμήσεων που υλοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Βόρεια Εύβοια μεταφέροντας το κάλεσμα της αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ και προετοιμάζοντας την πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Παρασκευή 20 Μάη, στις 8:30, στην πλατεία Μαντουδίου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε επίσκεψη το Κέντρο Υγείας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας, καθώς και στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ στο Μαντούδι. Επίσης είχε συναντήσεις με αντιπροσωπεία του Συνεταιρισμού Σήκοπαραγωγών Ταξιάρχη και το Συνεταιρισμό Μελισσοκόμων Ιστιαίας, καθώς και με επαγγελματίες στις Ροβιές.

Από τις συναντήσεις προέκυψαν για μία ακόμη φορά οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που 9 μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά, συνεχίζει την κοροϊδία σε βάρος του λαού της περιοχής. Συγκεκριμένα, οι οποίες αποζημιώσεις για τις καταστροφές έχουν δοθεί, είναι ελάχιστες μπροστά στις ανάγκες πού δημιουργήθηκαν, ενώ ένας μεγάλος αριθμός δικαιούχων έχει εξαιρεθεί. Αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, όπως επίσης δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας για την προστασία του δάσους που απέμεινε, αλλά και για να μην εκδηλωθεί νέα φωτιά στις ήδη καμένες εκτάσεις. Κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανά τα κοπάδια και τα μελίσσια τους, χωρίς καμία κρατική μέριμνα για χορήγηση ζωοτροφών. Το πρόγραμμα εργασίας για τους ρετσιναδες δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και είναι άγνωστο πότε, ενώ μεγάλες παραμένουν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο ΚΥ Ιστιαίας.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπασδέκης τόνισε τη σημασία να συνεχίσει ο λαός της περιοχής να αγωνίζεται μέσα από τους συλλόγους, τα σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα για να μπορέσει να ζήσει στον τόπο του. Προσδιόρισε μάλιστα ότι όποιο μέτρο στήριξης πήρε η κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε μεγαλειώδης αγώνας. Στάθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ακρίβεια και το δυσβάσταχτο κόστος ζωής, που ήρθαν να προστεθούν στις επιπτώσεις της καταστροφικής πυρκαγιάς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αντί να στηρίξει ουσιαστικά το λαό της περιοχής και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του, προωθεί σχεδιασμούς "ανασυγκρότησης" που εξυπηρετούν συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Μπασδέκης τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, να ασκεί πίεση και να αναδεικνύει τα προβλήματα, να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης. Προσδιόρισε ότι στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Παρασκευής 20 Μάη στο Μαντούδι.