MY KTEO

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Ερώτηση του Μ. Χατζηγιαννάκη στη Βουλή για το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών


Το ενδεχόμενο της υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών από εξαθέσιο σε τετραθέσιο φέρνει στη βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, με ερώτησή του προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επικαλείται τη σχετική επιστολή του Συλλόγου Γονέων του σχολείου προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον δήμο Ιστιαίας–Αιδηψού -που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες- τονίζοντας πως το Δημοτικό σχολείο Ωρεών αποτελεί ένα σχολείο πρότυπο με σημαντική οικολογική δράση, βραβευμένο σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο με διακρίσεις σε διαγωνισμούς από την ελληνική εταιρεία προστασίας της φύσης και από τον ελληνικό οργανισμό ανακύκλωσης. Παράλληλα, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως, σε περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, μια τέτοια εξέλιξη θα διαταράξει την ομαλή λειτουργία του σχολείου και θα αναστατώσει τη σχολική ζωή, η οποία μετά την πρωτόγνωρη εμπειρία της υγειονομικής κρίσης παλεύει να βρει τον ρυθμό της με τα παιδιά να προσπαθούν να καλύψουν τα γνωστικά και συναισθηματικά κενά που άφησε πίσω της η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης υπενθυμίζει πως αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται δυστυχώς όχι μόνο στην πυρόπληκτη Β. Εύβοια, αλλά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρο τον νομό καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της Υπουργίας της σημερινής πολιτικής ηγεσίας, ρωτώντας την κ. Κεραμέως αν έχει την πρόθεση να λάβει επιτέλους υπόψην τις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες του νομού και να μην προχωρήσει σε νέες υποβαθμίσεις σχολείων στην Εύβοια και, κυρίως, στους πυρόπληκτους δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού.