MY KTEO

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Κεραμέως: Πιο νωρίς φέτος τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων - Και άλλοι διορισμοί καθηγητών


Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τα self test, τις πανελλήνιες εξετάσεις, τους διορισμούς των εκπαιδευτικών αλλά και για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Ανακοινώσαμε ένα νέο πρωτόκολλο, το οποίο ακολουθεί την διεθνή τάση για την αποκλιμάκωση των μέτρων, είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που κάνουμε self test, διατηρούμε τη μάσκα, ενώ self test θα γίνονται μόνο εάν βρεθεί κρούσμα στο σχολείο και παρέχεται δωρεάν», είπε η υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα.

«Οι μαθητές δεν έχασαν ούτε μία μέρα μαθημάτων, παρόλο που ήταν μια δύσκολη χρονιά» είπε η κυρία Κεραμέως, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ηπατίτιδα στα παιδιά. «Παρακολουθούμε και εμείς και το υπουργείο Υγείας και θα αναμένουμε τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας γι’ αυτό το θέμα», τόνισε η υπουργός.

Πανελλαδικές εξετάσεις
Στις 20 Μαΐου τελειώνουν τα Λύκεια τη σχολική χρονιά και ακολουθούν οι εξετάσεις, οι απολυτήριες και εν συνεχεία οι πανελλαδικές. Τα Γυμνάσια τελειώνουν τέλος Μαΐου και ακολουθούν οι προαγωγικές εξετάσεις και τέλος τα Δημοτικά τελειώνουν στις 15 Ιουνίου, όπως είπε η υπουργός.

«Οι Πανελλαδικές ξεκινούν για τα επαγγελματικά Λύκεια στις 2 Ιουνίου και για τα Γενικά Λύκεια στις 3 Ιουνίου. Κάνουμε προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα φέτος νωρίτερα. Διατηρείται η ελάχιστη βάση εισαγωγής, τα ίδια τα πανεπιστήμια έχουν επιλέξει τη βαρύτητα που θα μετράει το κάθε μάθημα όπως και τις ελάχιστες βάσεις. Αυτό γίνεται για την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», τόνισε η ίδια.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία είπε ότι: «το μέτρο προχωρά και έρχεται να προστεθεί σε κάποια άλλα μέτρα που έχουν παρθεί για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων. Ήδη από το 2019 έχει καταργηθεί το άσυλο και οι Αρχές να επεμβαίνουν όταν παρίσταται ανάγκη. Για παράδειγμα ένας χώρος του ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια, θα γίνει βιβλιοθήκη. Η ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, θα λάβει ειδική εκπαίδευση, ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για την υλοποίηση του σχεδίου της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η ΑΣΟΕΕ τα ιδρύματα που πρόκειται να μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία», επεσήμανε χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Δεν θα φέρουν πυροβόλο όπλο κατά τα άλλα μπορούν να φέρουν τον εξοπλισμό που έχουν δικαίωμα να έχουν», ξεκαθάρισε.

Διορισμοί εκπαιδευτικών
Σχετικά με τους διορισμούς καθηγητών είπε ότι: «η Πολιτεία για 12 χρόνια δεν είχε διορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό. Η κυβέρνηση έχει διορίσει 16.000 εκπαιδευτικούς τα πρώτα 2,5 χρόνια. Θα προχωρήσουμε και σε άλλες προσλήψεις εκπαιδευτικών έτσι ώστε να μην παραμείνουν αναπληρωτές για πάντα».


cnn.gr