MY KTEO

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Χαλκίδα: Πατέρας και γιος ζουν χωρίς νερό και ρεύμα


Τη σκληρή πραγματικότητα ζουν δύο συνάνθρωποί μας σε ένα παράπηγμα κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης  σε περιοχή της Χαλκίδας. Πρόκειται για έναν άντρα 65 και τον γιο του 45 ετών, οι οποίοι ζουν το δικό τους προσωπικό δράμα. Μένουν σε ένα σπίτι- τρώγλη μέσα σε όγκους σκουπιδιών, χωρίς νερό και ρεύμα.

Πριν από περίπου 10 χρόνια περίπου ο 65χρονος έχασε μητέρα και σύζυγο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό του, που βρίσκεται στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου και να μετακομίσει σε περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων. Λόγω ασθενείας λάμβανε την περίοδο εκείνη από την Πρόνοια επίδομα 680 ευρώ.

Πριν τρία περίπου χρόνια αναγκάστηκε και πάλι να εγκαταλείψει την περιοχή στην οποία διέμενε και να εγκατασταθεί στην πόλη της Χαλκίδας σε ένα παράπηγμα, αφού το επίδομα από την Πρόνοια και μοναδικό του εισόδημα μειώθηκε στα 410 ευρώ. Ενώ πριν λίγους μήνες και ο άνεργος 45χρονος γιος του μετακόμισε εκεί. 

Οι δυο άντρες προσπαθούν τώρα να επιβιώσουν χωρίς τα απαραίτητα και αυτονόητα μέσα, αφού το κτίσμα αυτό δεν έχει ρεύμα και νερό.