Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα


Υλικά συνταγής:
1 πακέτο σπαγγέτι
4 αυγά (μόνο τους κρόκους)
200 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
200 γρ. τυρί pecorino τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
60 ml λευκό κρασί, κατά προτίμηση ξηρό
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:
Ρίχνεις τα ζυμαρικά μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τα αφήνεις να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία. Σε ένα τηγάνι βάζεις την πανσέτα και την τηγανίζεις σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τους κρόκους με το κρασί και χτυπάς καλά με το σύρμα ενώ σιγά-σιγά προσθέτεις 5 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν. Προσθέτεις στο μπολ την πανσέτα και το τυρί και συνεχίζεις να ανακατεύεις.

Σουρώνεις τα μακαρόνια, τα ρίχνεις ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτεις το μίγμα που έχεις στο μπολ. Ανακατεύεις πολύ καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά με μια πιρούνα ώστε να ψηθούν και οι κρόκοι.

Σε περίπτωση που “στεγνώσει” η καρμπονάρα προσθέτεις λίγο ακόμη νερό από τα μακαρόνια. Σερβίρεις την καρμπονάρα και στολίζεις με λίγο μαϊντανό.


tlife.gr