MY KTEO

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Απολύσεις ΛΑΡΚΟ: Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα - Σε ετοιμότητα Σωματεία και εργαζόμενοι

 


Σήμερα Παρασκευή 6 Μάη, εκδικάζονται στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κατά της διαδικασίας διαβούλευσης για τις ομαδικές απολύσεις.

 

Σωματεία και εργαζόμενοι θα βρεθούν σήμερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια, προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά, δίνοντας συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα τους ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - εκκαθαριστή.

Τα Σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για τη διαδικασία της διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων, με την οποία η κυβέρνηση επιδίωξε να τους πετάξει στον δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των Σωματείων και με προσωρινή διαταγή «πάγωσε» τις απολύσεις μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

 

Σωματεία και εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα προκειμένου να κρατήσουν τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, να διασφαλιστούν η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. Βάζουν στο τραπέζι τις προτάσεις και τις θέσεις που έχουν καταθέσει, επικαιροποιημένες με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις εξελίξεις, όπως η εκτίναξη της τιμής του νικελίου.

 

Την ίδια ώρα, σε νέα παράταση φαίνεται πως θα οδηγηθούν οι δύο διαγωνισμοί εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και των μεταλλείων, καθώς η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών λήγει σήμερα, Πέμπτη.

 

Σ' αυτό το φόντο, η ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και το καθεστώς υπολειτουργίας συνεχίζονται με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο δεν συζητά τις προτάσεις των εργαζομένων αλλά κλιμακώνει την επίθεση συκοφάντησής τους και την προσπάθεια διάσπασης της ενότητάς τους.