MY KTEO

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Πίστη σε στρατό και ΕΣΥ – Ποιους θεσμούς εμπιστεύονται οι Έλληνες και ποιοι είναι στη «μαύρη λίστα»


Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήγαγε η ΚΑΠΑ RESEARCH, η οποία αποτυπώνει την εμπιστοσύνη ή αντίστοιχα τη δυσπιστία των πολιτών στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Στρατός με το 64% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τον εμπιστεύεται «Πολύ/Αρκετά» και ακολουθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 53%.

Αυτό που πραγματικά προκαλεί εντύπωση είναι πως οι παραπάνω είναι οι μοναδικοί θεσμοί που συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% και καταγράφουν θετικές αναφορές.

Αντίστοιχα, τεράστιο ποσοστό δυσπιστίας συγκεντρώνουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με το 91% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τα εμπιστεύεται «Λίγο/Καθόλου» και μόλις το 9% να έχει θετική άποψη.

Τα ΜΜΕ είναι στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να έρχονται τελευταίες με 8% ποσοστό εμπιστοσύνης, αλλά 90% δυσπιστίας.

Χαμηλά στην κατάταξη βρίσκονται επίσης οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ενώ ακολουθούν τα Πολιτικά Κόμματα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Oι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».


topontiki.gr