MY KTEO

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Εκδρομή Κατηχητικών Συντροφιών Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος


Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, οι Κατηχητικές Συντροφιές του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, πραγματοποίησαν μετά από δύο χρόνια περιορισμών και απαγορεύσεων, την καθιερωμένη προσκυνηματική εκδρομή τους για τη λήξη των μαθημάτων της Κατηχητικής Περιόδου 2021-2022. Τα παιδιά συνόδευαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Παν/τατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Ηλιοδρομίτης και οι λαϊκοί κατηχητές κ. Αγγελική Κούνα-Τριανταφύλλου, κ. Αφένδρα Γαϊτανάρου και κ. Αθανάσιος-Παρθένιος Γαϊτανάρος.

Σταθμός της εκδρομής ήταν η Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών. Εκεί τα παιδιά προσκύνησαν την εφέστιο Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μακρυμάλλη, την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου του θαυματουργού, προστάτη των καρκινοπαθών και απότμημα της Τιμίας Κάρας της Αγίας Παρασκευής, τέλεσαν Ιερά Παράκληση και Αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων.

Στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής όλοι οι εκδρομείς απόλαυσαν το πλουσιοπάροχο κέρασμα που με αγάπη είχαν ετοιμάσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π. Ιάκωβος και οι πατέρες που εγκαταβιώνουν στη Ιερά Μονή. Ακολούθησε διάλογος με τα παιδιά να εκθέτουν διάφορες ερωτήσεις. Στο τέλος όλοι παρέλαβαν από μία μικρή ευλογία σε ανάμνηση της επίσκεψης στην Ιερά Μονή.

Αργά το απόγευμα επέστρεψαν οι εκδρομείς στην πόλη της Χαλκίδος με έκδηλη τη χαρά για αυτή την εκδρομή, η οποία ανανέωσε τους δεσμούς αγάπης και φιλίας αναμεταξύ των παιδιών. Όλοι μαζί έδωσαν την υπόσχεση και την ευχή να ξανασυναντηθούν και πάλι με τη νέα κατηχητική χρονιά στο πάντοτε φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο της Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής.