Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με ρεβίθια

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με ρεβίθια


Υλικά συνταγής:
250 γρ. ρεβίθια
1  1/5 κούπα ζωμό λαχανικών
1  1/5 κιλά κοτόπουλο, σε μερίδες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκ. σκόρδο, τριμμένο ή κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
1 μεγάλη κίτρινη και 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένες σε μικρά κομμάτια ή λωρίδες
2 μεσαία κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
300 γρ. ντομάτες τριμμένες
1 κοφτό κ.γ. ρίγανη
1 κ.γλ. βασιλικό, ξερό
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:
Βάζεις τα ρεβίθια να φουσκώσουν για 12 ώρες (από το προηγούμενο βράδυ) σε νερό, με 1 κουταλιά αλάτι. Αφού τα στραγγίζεις καλά τα βάζεις σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση μαζί με το ζωμό λαχανικών. Τα βράζεις μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το λάδι, το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Τα γυρίζεις με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το καρότο, το σκόρδο, τα κολοκύθια και τις πιπεριές.

Το μεταφέρεις σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις τη ρίγανη, το πιπέρι, το βασιλικό, τις πιπεριές, τη ντομάτα και τα ρεβίθια με το δικό τους νερό. Αφήνεις να σιγοβράσει 40-45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν και να “δέσει” η σάλτσα. Είναι έτοιμο.

Σερβίρεις σε βαθιά πιάτα και στολίζεις με τον φρέσκο βασιλικό.


tlife.gr