MY KTEO

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Ομόφωνα δεκτοί από το Δημοτικό Συμβούλιο όλοι οι όροι που έχουν τεθεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την παραχώρηση του Τάγματος για τη μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ


Δια περιφοράς συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων με μοναδικό θέμα την παραχώρηση τμήματος εκ του Στρατοπέδου «ΠΗΛΙΚΑ» στη Χαλκίδα, με σκοπό την μετεγκατάσταση εντός αυτού των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Χαλκίδας. Η συνεδρίαση έγινε για την αποδοχή των προϋποθέσεων που έχει θέσει το ταμείο Εθνικής Άμυνας για να παραχωρήσει το χώρο.

Οι σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ψήφισαν θετικά, πλην του Τάσου Καλαθέρη που ψήφισε παρών.

Η εισήγηση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα η οποία εστάλη στους συμβούλους ήταν η ακόλουθη:

Σχετικά με το με αρ. πρωτ. 14199/ΓΠ 9011/4-5-2022 έγγραφο του Τμήματος Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, που αφορά στο αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων για παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου ΠΗΛΙΚΑ, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Χαλκίδας, εισηγούμαι τα εξής:

Να γίνουν δεκτοί όλοι οι όροι που έχουν τεθεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο, καθώς η αποδοχή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση της εν λόγω παραχώρησης.

Να ζητηθεί η τριετής παραχώρηση να έχει το δικαίωμα της παράτασης για δύο επιπλέον έτη, με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο μερών.

Να διευκρινιστεί, όπως απαιτείται στο έγγραφο, ότι υπάρχει χώρος κατάλληλος για την κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων για το ΕΕΕΚ Χαλκίδας, ο οποίος βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως της Χαλκίδας, στο ΟΤ 1064, της συνοικίας Ζ΄, φέρει ΚΑΕΚ 12627509006, έχει συνολική επιφάνεια 23.595 τ.μ., και ανήκει στην ιδιοκτησία της πρώην Νομαρχίας Ευβοίας και νυν Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Ευβοίας). Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων, έχουν ήδη ξεκινήσει την εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να υποβληθεί φάκελος πλήρης για χρηματοδότηση σε κατάλληλο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, με στόχο το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Προς ενημέρωση των κ. Δημοτικών Συμβούλων, η ανωτέρω έκταση για την μόνιμη εγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ βρίσκεται στην περιοχή του Πάρκου Ελευθερίας, με ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς, και μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ, προκρίνεται ως κατάλληλη για τον σκοπό αυτό. Διερευνάται δε και η πιθανή περαιτέρω αξιοποίηση του χώρου για παρεμφερείς χρήσεις, όπως η μελέτη για κατασκευή Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝΕΓΥΛ), το οποίο στεγάζεται σήμερα σε μισθωμένο χώρο.