MY KTEO

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Πραγματοποιήθηκε και στο Αλιβέρι η απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Πραγματοποιήθηκε και στο Αλιβέρι η απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Εύβοιας, της Ένωσης συνταξιούχων Αλιβερίου Κύμης

και της Ομάδας γυναικών Αλιβερίου της ΟΓΕ.




Στην προμετωπίδα της συγκέντρωσης ήταν η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με οποιαδήποτε μορφή όπως και η πάλη ενάντια στην ακρίβεια, η πάλη για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την ΕΓΣΣΕ και φυσικά για αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους εργαζόμενους της επιχείρησης Παπαδιόχος που είναι αυτόν τον καιρό υπό το καθεστώς της αναστολής της σύμβασης εργασίας σε μία ιδιότυπη ομηρία χωρίς ασφαλιστικά θεσμικά δικαιώματα, χωρίς εισόδημα και με υποχρεώσεις που τρέχουν. Τονίστηκε η ανάγκη να προβλεφθεί επίδομα για όσο διαρκεί η αναστολή των συμβάσεών τους ύστερα και από τη πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο συνάδελφος Κέκης Βαγγέλης από την Ένωση συνταξιούχων περιοχής Αλιβερίου – Κύμης ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από την πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης και κατάθεση λουλουδιών στο άγαλμα του Λιγνιτωρύχου.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!