MY KTEO

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Αρχιερατικό συλλείτουργο την Κυριακή των μυροφόρων στη Χαλκίδα- Ονομαστήρια του Πρωτοσύγκελου Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου

Την Κυριακή των Μυροφόρων 8 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, όπου

υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, συμμετεχόντων και άλλων Κληρικών με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως  Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ο οποίος εόρτασε και τα ονομαστήριά του, αφού έλαβε το όνομα Νικόδημος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ προς τιμήν του Αγίου Νικοδήμου, του νυκτερινού μαθητού του Χριστού και Μυροφόρου.















Εντός του Ιερού Βήματος συμπαρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ μεταξύ των πιστών συμμετείχαν στη Θεία Ευχαριστία ήταν ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελαράκη.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος κήρυξε το θείο λόγο, αναλύοντας ερμηνευτικά το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα (Α΄ Ιωάνν. 1, 1-7) και κατακλείοντας τον λόγο συνεχάρη τον εορτάζοντα π. Νικόδημο και του ευχήθηκε να μη παύσει να ελκύει ανθρώπους προς τον Χριστό και να παραμένει στηριγμός των ανθρώπων μέσα από το ιερό του καθήκον. 

Προ της Απολύσεως ο π. Νικόδημος ευγνωμόνως ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους  και τον Θεοφιλέστατο για την αγάπη τους προς το πρόσωπό του, καθώς και όλους τους συλλειτουργήσαντες πατέρες και τους χριστιανούς.  

Στην Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως, έψαλλαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Σιάνος και κ. Νικόλαος Βαβίλης.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο π. Νικόδημος, δέχθηκε στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως τις ευχές πολλών πνευματικών του τέκνων και άλλων ανθρώπων που συνδέονται μαζί του με φιλία και εκτίμηση μέσα από την πολύχρονη και πολυσχιδή διακονία του σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Μεταξύ των προσελθόντων ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος κ. Μαρία Κωτσή.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου.