MY KTEO

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Κεραμέως: Εξετάζεται τι θα γίνει με τις μάσκες στις Πανελλήνιες


Για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων την εποχή της πανδημίας μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμεώς, λέγοντας με ικανοποίηση πως «κερδίσαμε τη μάχη με τον κορωνοϊό».

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε πως σε περίπτωση κρούσματος υπάρχει πρωτόκολλο βάσει του οποίου, όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με αυτό να υποβάλλονται σε δυο self test, ένα την πρώτη μέρα κι ένα την τέταρτη μέρα της επαφής.

Παράλληλα, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν ένα rapid test κάθε εβδομάδα με δικά τους έξοδα. Συμπλήρωσε δε πως σε περίπτωση κρούσματος, το σχολείο είναι αυτό που θα διαθέτει τα self test στους μαθητές, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες που συνεχίζουν να έχουν υγειονομικά πρωτόκολλα με τη διεξαγωγή τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η κυρία Κεραμέως, αφού τόνισε ότι «στα σχολεία κερδίσαμε την μάχη με τον κορονοϊό», είπε ότι τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και στα Δημοτικά στις 15 Ιουνίου. Οι εξετάσεις στα σχολεία θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν τα μαθήματα και οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και την επόμενη μέρα για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Το αν οι διαγωνιζόμενοι στις Πανελλαδικές θα φορούν μάσκες είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί από την επιτροπή των ειδικών. Από αύριο Τρίτη, όμως που θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία οι μαθητές θα συνεχίσουν να φοράνε κανονικά μάσκες μέσα στην τάξη.

Για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς, η κυρία Κεραμέως επεσήμανε ότι επί 12 έτη δεν έγινε καμιά πρόσληψη εκπαιδευτικού παρά μόνο τοποθετήσεις αναπληρωτών.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε 16.200 προσλήψεις και θα κάνουμε ότι χρειάζεται και φέτος έγκαιρα».

Για τις σχολικές εκδρομές, η κυρία Κεραμέως είπε ότι θα γίνουν με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς.


cnn.gr