Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Σολομός με σπανάκι και μανιτάρια

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Σολομός με σπανάκι και μανιτάρια


Υλικά συνταγής:
4 μεσαία φιλέτα σολομού
2 κ. σ. ελαιόλαδο
3-4 λίγα φύλλα σπανάκι
1/2 συσκευασία μανιτάρια
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. βούτυρο
1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
λίγο λευκό κρασί
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένεις πολύ καλά το σολομό και αφαιρείς το δέρμα. Πλένεις σχολαστικά και καθαρίζεις το σπανάκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και το αφήνει να κάψει. Ρίχνεις τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά λεπτά γυρίζοντας τα για να πάρουν χρώμα.

Βγάζεις το σολομό και τον τοποθετείς σε ένα πιάτο πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνεις στο τηγάνι το βούτυρο, το κρεμύδι, τα μανιτάρια  και το σκόρδο, τα σοτάρεις για 1-2 λεπτά και τα σβήνεις με το κρασί.

Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τον μάραθο,  τον χυμό lime και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει. Προσθέτεις το σπανάκι και το ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Μόλις μαλακώσει βάζεις τον σολομό στο τηγάνι και τον γυρίζεις προσεχτικά για 1-2 λεπρά με μια σπάτουλα ώστε να καλυφθεί με την σάλτσα.

Είναι έτοιμος για σερβίρισμα!


 tlife.gr