MY KTEO

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Την αξιοποίηση της οικονομικής προσφοράς της «ΤΕΡΝΑ» με σκοπό την αγορά οικοπέδου για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Αμάρυνθο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας


Την αξιοποίηση της οικονομικής προσφοράς της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ Α.Ε.» αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης. Μια προσφορά που σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Δημητρόπουλο είναι το πρώτο βήμα για να δρομολογηθεί η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Αμάρυνθο, αφού θα αξιοποιηθεί για την αγορά του κατάλληλου οικοπέδου. Μετά την αγορά του οικοπέδου, θα ακολουθήσει η επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης και κατόπιν η χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μια διαβεβαίωση που ο ίδιος ο δήμαρχος εξασφάλισε από τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανός σε επικοινωνία που είχαν οι δυο τους σε προηγούμενο χρόνο.

«Η πρόταση του δημάρχου είναι ρεαλιστική και προς τη σωστή κατεύθυνση» υποστήριξε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Νέο» Μπάμπης Καραβάς, αλλά ενημέρωσε το σώμα ότι δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, αφού υπάρχουν μελανά σημεία, που έρχονται από το παρελθόν και αφορούν στα χρήματα που φέρεται να έχει δώσει η «ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ Α.Ε.» στο Δήμο ή σε επιχειρήσεις του Δήμου σε προηγούμενη δημοτική περίοδο προ του 2019. «Δεν πρόκειται να δώσω συγχωροχάρτι σ’ ένα ποσό για το οποίο δεν έδωσα γνωμοδότηση» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων που πήραν τον λόγο, με της συμπολίτευσης όμως, να δίνουν τη θετική τους ψήφο για να προχωρήσει η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Αμάρυνθο. Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την πρόταση του δημάρχου ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμαρύνθου Κώστας Ζαχαριάς, αφού επεσήμανε ότι η ιστορία με την οικονομική  προσφορά της εταιρείας είναι από την αρχή λάθος.

Από τη συζήτηση απείχε αποχωρώντας από την αίθουσα ο δημοτικός σύμβουλος Αργύρης Καραβάς. Πιστός στην εδώ και χρόνια θέση του να μη συμμετάσχει σε καμία συζήτηση που αφορά σε θέματα που εμπλέκεται η συγκεκριμένη εταιρία.

Τέλος να σημειωθεί ότι το υπάρχον κλειστό γυμναστήριο θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Δημητρόπουλο για πολιτιστικές δράσεις.